main logo
407

Guvernul a alocat bani pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale

Ministerul Finanțelor va aloca, din fondul de intervenție al Guvernului, peste 2,320 milioane de lei autorităților publice pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale.

Guvernul: Bani pentru lichidarea consecințelor calamităților naturaleGuvernul a dat bani pentru a lichida consecințele calamităților naturale

O hotărâre a Guvernului în acest sens a fost publicată vineri, 20 iulie, în Monitorul oficial, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Sursele financiare vor fi distribuite: Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Departamentul Trupelor de Carabinieri – circa peste 318 mii de lei; Consiliului municipal Chișinău, ÎM Regia „Autosalubritate”și ÎM Regia exploatare a Drumurilor și podurilor „Exdrupo” – aproximativ 60 de mii de lei; Ministerul Educației, Culturii și Cercetării – 1,91 milioane și Consiliului local din Văratic, raionul Râșcani, unei femei căreia i-a ars casa într-un incendiu – 200 de mii de lei.

Banii sunt destinați și recuperării cheltuielilor suportate pentru salubrizarea municipiul Bălți la 28-30 decembrie 2017 și pentru lichidarea consecințelor ninsorilor abundente din 17-19 ianuarie 2018.

Totodată, Ministerul Finanțelor va achita Agenției Rezerve Materiale, din fondul de intervenție al Guvernului, costul bunurilor materiale eliberate din rezervele materiale de stat în sumă de 1,589 milioane de lei.

Agenția Rezerve Materiale va elibera, cu titlu de deblocare, bunurile materiale: foi de ardezie, sticlă de construcție, foi ondulate, cherestea, care vor fi distribuite Consiliului raional Șoldănești, inclusiv localitatea Cobîlea și Consiliului raional Florești, localitatea Cunicea.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării