main logo
1995

Grădiniță din Chișinău, aparent fără copii, vândută unui agent economic

Terenul pe care se afla grădinița nr. 172 de pe strada Albișoara 78/4 a fost vândut în 2013 unei companii de construcții, din motiv că nu erau copii, asta deși alături, o altă grădiniță, nr. 127, asigura educația a 420 de copii, având o capacitate de doar 320, potrivit viceprimarului Ruslan Codreanu.

"În noiembrie 2017 mi s-a pus pe masă proiectul de demolare a grădiniței. Să zic că am fost stupefiat că așa ceva e posibil, e să nu zic nimic. Am solicitat toate actele, ca să văd că este și aviz de doi bani de la conducerea precedentă a Direcției Generale Educație că dat fiind că nu sunt copii, ei nu au nimic împotrivă. Crimă. Deși alături, la 10 metri este o altă grădiniță nr. 127 care având capacitatea de 320 de locuri, asigură educația pentru 420 de copii, deci cu 100 locuri supra capacității.

Am solicitat cifre de la Direcția Educației să văd câți copii sunt înscriși în rând la grădiniță, deși eram sigur că sunt foarte mulți, pentru că ultimii ani s-a tot construit în perimetru Pușkin, Zaikin, Sfântul Andrei, Albișoara", a scris Ruslan Codreanu pe Facebook, potrivit unimedia.

În urma mai multor negocieri, potrivit lui Codreanu, agentul economic "s-a obligat să asigure grădinița 127 cu încă 240 de locuri, deci vor fi construite 4 blocuri noi, anexate la grădinița existentă. Și va fi reabilitat scuarul din preajmă".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării