main logo
1163

Gheorghe Urschi împlinește 74 de ani: Dezvăluirile fiicei sale

„Regele umorului moldovenesc”, Gheorghe Urschi, a împlinit 74 de ani.

Gheorghe Urschi împlinește 74 de ani: Dezvăluirile fiicei saleFoto: Facebook.com

Un mesaj de felicitare a fost transmis de fiica sa, Laura Urschi, care a menționat că anul 2021 a fost un an foarte dificil pentru familia maestrului, transmite Știri.md.

"Azi e ziua lui tata!

2021 a fost un an foarte dificil pentru noi - crize neurologice, alergii, reacții adverse la medicamente, traumatisme minore, răceli și totul a încununat COVID-ul.

Starea lui e încă șubredă, dar ne luptăm în pofida tuturor greutăților. Mulțumesc tuturor celor care au fost cu noi în 2021 și sperăm că anul acesta va fi unul mai ușor, cu mai multă sănătate și noroc!! LA MULTI ANI, TĂTICU!!", a scris Laura Urschi.

Maestrul Gheorghe Urschi s-a născut în satul Cotiujenii Mari, raionul Șoldănești. Umoristul a urmat cursuri de actorie la școala de teatru de la Moscova. Și-a început cariera actoricească la teatrul Luceafărul.

A jucat în multe piese de teatru și a regizat zeci de spectacole: Steaua fără nume, Jucării de oțel, Jocul dragostei și al întâmplării, și multe altele.

De-a lungul celor peste 40 de ani de activitate a realizat numeroase emisiuni și concerte. De asemenea, Gheorghe Urschi a scris și câteva volume de nuvele, versuri și muzică pentru mai multe piese, inclusiv romanțe. Artistul este autorul mai multor scenarii și a regizat trei filme, printre care renumita peliculă „Văleu, văleu, nu turna”.

În iunie 2011, Gheorghe Urschi a suferit un atac cerebral, urmând un an de spitalizare, printre care patru luni la o clinică de reabilitare în Israel.

În anul 2012, umoristului i-a fost conferit titlul de „Artist al poporului”, iar în 2014, a devenit cetățean de onoare al orașului Chișinău. Din anul 2019, Gheorghe Urschi este Laureat al Premiului Național.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării