main logo
318

Găgăuzia: Membrii CEC, amenințați după ce au refuzat să înregistreze un candidat

După ce nu a fost înregistrat ieri în calitate de candidat la funcția de bașcan al UTA Găgăuzia, Vasilii Aladov a amenințat membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) de la Comrat și familiile acestora, dar și pe fosta guvernatoare, în adresa cărora a utilizat cuvinte necenzurate, transmit portalurile nokta.md și gagauzinfo.md.

Găgăuzia: Membrii CEC, amenințați de un candidat

În ședința de joi, 6 iunie, CEC a UTA Găgăuzia a refuzat să-l înregistreze pe Aladov în cursa electorală, deoarece au fost depistate mai multe nereguli în listele cu semnături prezentate de către acesta, transmite Știri.md cu referire la Cotidianul.md.

Ulterior, în cadrul unui video publicat pe pagina sa de Facebook, el a lansat mai multe amenințări la adresa membrilor CEC, declarând că „fiecare zi în Comrat le va fi transformată în iad” și că rudele acestora vor suferi de boli venerice, care, potrivit lui, pot fi transmise prin instalații speciale. 

Totodată, el a mai spus că poate să bea o sticlă cu rachiu și, circulând cu 100 de km/h, să dea în mașina Irinei Vlah.

Aladov a mai menționat că ar fi discutat cu ex-deputatul Nicolai Dudoglo, care ar fi de acord că alegerile vor fi falsificate și că membrii Comisiei trebuie să stea la pușcărie.

Aseară, în cadrul unei intervenții LIVE, Vlah a îndemnat MAI-ul să aibă grijă de ordinea publică și protecția familiilor membrilor CEC. Ea a mai spus că în spatele lui Aladov ar sta Dudoglo, care a fost învins de trei ori în cursa pentru funcția de bașcan.

De cealaltă parte, Nicolai Dudoglo afirmă că nu are vreo legătură.

Expertul Mihail Sirkeli a declarat pentru Nokta că aceasta este o situație fără precedent pentru UTA Găgăuzia și Republica Moldova și este inadmisibil ca membrii CEC să fie înjurați și amenințați.

Patru candidați vor lupta pentru a obține mandatul de guvernator al UTA Găgăuzia: Irina Vlah, Serghei Cimpoeș, Ivan Burgudji și Dmitrii Manol. Alegerile vor avea loc la 30 iunie.

În 2015, Irina Vlah a fost aleasă în funcție cu peste 51% dintre voturi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării