main logo
435

Forfotă în ajunul Paștelui. Oamenii fac ultimele cumpărături pentru sărbătoare

Piața Centrală din Chișinău arată astăzi de parcă produsele se dădeau pe gratis. Sute de oameni au dat navală la tarabe pentru a-și procura tot de ce este nevoie pentru masa de sărbătoare.

Forfotă în ajunul Paștelui. Oamenii fac ultimele cumpărăturiForfotă în ajunul Paștelui. Oamenii fac ultimele cumpărături

Deși piața a fost aglomerată, nu toți erau gata pentru cumpărături. I-au dezamăgit prețurile, din cauza cărora vor trebuie să mai taie din lista pregătită de acasă, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Oamenii spun că prețurile au crescut în ajunul sărbătorilor, din cauza aceasta nu pot să-și permită să cumpere tot ce și-au pus în plan. Acest bărbat a venit din Ialoveni. Cu 300 de lei nu prea a reușit să-și umple pungile.

„– Nu știu ce a fi, văd și eu după buznar. – Și buznarul ce vă permite? – Am luat o bucată de carne, un pic de carne tocată și am luat mărunțișuri. – Și cât ați cheltuit? – Cam vreo 300 de lei. – Mai doriți să cumpărați ceva? – Nu mai am bani deja, acum mă gândesc cu ce o să mă duc acasă, mai am vreo trei lei doar.”

„– Mai nimic, pentru că este foarte scump. – Iată ce am cumpărat, niște ouă, doi căței de usturoi și iată ceapa aceasta, pe asta am dat 15 lei. – Nici nu știu ce să mai cumpăr, nu mai am bani.”

„- Cum vi se par prețurile? – Foarte scump anul acesta, foarte scump.”

„– Credeți că prețurile sunt exagerate? – Da, foarte exagerate. De ce la noi este așa, prețurile la sărbători trebuie să fie exagerate, toți ne întrebăm dar răspunsul nu știm unde să-l găsim.”

Vânzătorii spun însă că au dat prețurile în jos.

„– Prețurile s-au ridicat? – Sunt tot aceleași prețuri, nu s-a ridicat, au scăzut!”

„– Prețurile s-au ridicat? – Prețurile cum au fost în timpul săptămânii așa și au rămas.”

Unii însă recunosc că au mărit puțin marfa, mai ales cea care se întreabă mai des.

„– Prețurile s-au ridicat? – Puțin s-au ridicat și oamenii puțin dar cumpără. – La doi-trei lei s-au ridicat prețurile acum înainte de sărbători.”

„-Pătrunjelul, ceapa de toate se întreabă. Dar după sărbători o să schimbați prețul? – O să fie prețurile mai în jos.”

Anul acesta Paștele va fi sărbătorit pe data de 28 aprilie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării