main logo
744

Forbes: Cel mai lung zbor comercial din lume poate devină și mai lung

Pe parcursul ultimilor 60 de ani, zborurile comerciale au progresat fenomenal. De la Jumbo Jet din anii 60 care facilita transportarea în masă pe distanțe lungi până la Concorde care a pavat drumul spre transportul supersonic aerian.

Forbes: Cel mai lung zbor comercial din lume poate devină și mai lungFoto: moldova.org

Bariera finală în aviație este cel mai des văzută în zborul direct dintre Sydney și Londra, ce durează în jur de 19 ore. Singura problemă este că avionul încă nu a fost construit, transmite Știri.md cu referire la Moldova.org.

Qantas a numit zborurile directe de pe „Ruta cangur” (termen folosit pentru conexiunea lucrativă Sydney și Londra) „Project Sunrise”. Linia aeriană trebuie să ia decizia de a merge cu iterare de rază ultra lungă a lui Boeing 777x sau Airbus A350 până la finalul anului 2019.

A350 deja efectuează zboruri ultra-lungi, dar zborurile directe de la Sydney către Londra și New York vor necesita câteva moderații de eficiență pentru a le face profitabile.

Zborurile directe dintre Londra și Australia au fost vise ireale pentru mulți ani și abia anul trecut Qantas a spart gheața conectând Perth cu Londra într-un zbor direct de puțin peste 17 ore cu Boeing 787-9.

Totuși, Sydney este un zbor cu câteva ore în plus și nu ar fi profitabil cu un avion mai mic – combustibilul ar trebui să înlocuiască locurile pasagerilor pentru a face distanța viabilă.

Singapore Airlines a aflat lucru acesta prin metoda grea, când a decolat cu un A340-500 mai vechi și mai ineficient din Singapore către New York, înainte de a anula serviciile neprofitabile în 2013.

Zborul era format în mare parte din business class, cu o mică secțiune premium economy în spatele cabinei. De ce? Pentru că o încărcătură completă de pasageri și bagaje ar fi însemnat mai puțin combustibil și, inevitabil, tipul aeronavei nu avea posibilitatea.

În 2018, cu un mult mai eficientul A350ULR, Singapore Airlines și-a reluat coroana cu unul dintre cele mai lungi zboruri din lume, conectând Singapore și New Work în 19 ore.

Acum, „Project Sunrise” dorește să bată toate recordurile până în 2022, cu un zbor de 20 ore Sydney-Londra. Chiar dacă aeronavele modificate nu sunt încă pregătite, aceste zboruri nu mai sunt niște vise ireale. Qantas a confirmat că va efectua zboruri de testare până la sfârșitul lui 2019 cu doar 40 de pasageri la bordul aeronavelor 787-9, ale căror zboruri de livrare au peste 19 ore.

Scopul este de a face autoritățile de reglementare australiană și pe oamenii de știință de la 2 universități australiene să înțeleagă efectele unui astfel de zbor lung asupra corpului și comportamentului pasagerilor.

Singapore Airlines au o mulțime de date din actualele zboruri ce durează aproximativ 19 ore. Singura întrebare rămâne dacă pasagerii preferă zborurile directe ultra-lungi sau totuși călătoriile întrerupte.

Cele mai lungi cinci zboruri din lume (în prezent):

1. Singapore Airlines: Singapore – Newark: 18 ore, 30 minute

Aeronavă: Airbus A350-900ULR

2. Qatar Airways: Auckland – Doha: 17 ore, 50 minute

Aeronave: Boeing 777-200LR

3. Qantas: Perth – Londra: 17 ore, 25 minute

Aeronave: Boeing 787-9

4. Emirates: Dubai – Auckland: 17 ore, 10 minute

Aeronavă: Airbus A380

5. Singapore Airlines: Singapore – Los Angeles: 17 ore, 50 minute

Aeronavă: Airbus A350-900

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării