main logo
461

Fluidizarea traficului la frontiera moldo-română de sărbătorile pascale

Autoritățile vamale din R. Moldova și România au stabilit un set de acțiuni pentru a fluidiza traficul la frontiera comună în perioada sărbătorilor pascale.

Fluidizarea traficului la frontiera moldo-română de sărbătorile pascaleFluidizarea traficul la frontiera moldo-română de sărbătorile pascale

Planul comun de acțiuni în acest sens a fost semnat astăzi de directorul Serviciului Vamal al Republicii Moldova, Vitalie Vrabie și Ștefan-Cosmin Doliș, vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală din România, transmite Știri.md

Printre principalele acțiuni ce vor fi întreprinse se numără suplinirea numărului de angajați, utilizarea tuturor pistelor de control și sincronizarea acțiunilor cu reprezentanții Poliției de Frontieră. Totodată, vor fi desemnate persoane de contact care vor face parte din grupurile comune de analiză de risc, fiind astfel eficientizată activitatea de efectuare a controlului vamal în baza principiului selectivității.

”Vama din Moldova va activa la capacitate maximă pentru a face față fluxului sporit de călători, specific acestei perioade. Ne-am mobilizat toate forțele pentru a degaja circulația în cazul unui flux sporit și voi merge să verific personal cum e asigurat acest lucru. Chiar de luni, voi verifica graficele de lucru revizuite, dar și listele cu echipele de intervenție pe care le-am creat în acest sens”, a subliniat Vitalie Vrabie.

Ștefan-Cosmin Doliș a declarat că vama română va acționa acolo unde se va constata că traficul transfrontalier este îngreunat și va asigura fluidizarea acestuia prin implicarea personalului necesar și efectuarea unei analize de risc pentru desfășurarea controlului detaliat atunci când este cazul.

Din experiența anilor precedenți, în perioada sărbătorilor pascale la frontieră se atestă un număr sporit de călători. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării