main logo
470

Filip: Toate focarele de pestă porcină africană din țară, eradicate

Toate focarele de pestă porcină africană (PPA) din țară au fost lichidate complet. Anunţul a fost făcut astăzi de către premierul Pavel Filip la începutul şedinţei cabinetului de miniştri.

Filip: Toate focarele de pestă porcină africană din țară, eradicateFilip: Toate focarele de pestă porcină africană din țară, eradicate

Prim-ministrul a mulţumit instituţiilor responsabile pentru implicare şi a menţionat că nivelul de vigilenţă nu va fi scăzut, deoarece există încă focare active de pestă în ţările vecine, România şi Ucraina, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, autoritățile au ridicat restricțiile pentru ultimele trei focare stabilite în localitățile Paicu și Zârnești din municipiul Cahul. 

În același timp, specialiștii continuă să supravegheze cele 14 focare de pestă porcină africană la mistreți, înregistrate în perioada 2017-2018, și care, conform legislației în vigoare, trebuie monitorizate timp de 24 de luni. Aceste focare sunt localizate în raioanele Rezina, Orhei, Cimișlia, Cahul și Ștefan Vodă.

În acest an, în țara noastră au fost înregistrate 37 focare de PPA, dintre care 27 la porci domestici. Din cauza bolii, au fost sacrificați aproape 600 de porci.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării