main logo
1447

Faktî: Militarii ruși din Transnistria, un pericol pentru Ucraina

Militarii ruşi dislocaţi în regiunea transnistreană prezintă un pericol real pentru securitatea Ucrainei.

Faktî: Militarii ruși din Transnistria, un pericol pentru Ucraina

Potrivit agenţiei infotag, despre aceasta scrie ziarul ucrainean „Faktî".

Publicaţia menţionează că tocmai în legătură cu această ameninţare starea de război a fost declarată nu numai în regiunile Ucrainei care au frontieră comună cu Rusia, dar şi în regiunile Vinniţa şi Odesa, de la frontiera cu regiunea transnistreană.

Legea marţială a fost introdusă începând cu 28 noiembrie pentru o perioadă de 30 de zile, după care poate fi prelungită.

„Numărul aşa-numitelor „forţe armate" ale Transnistriei este de aproximativ 10 mii de oameni. Dintre aceştia, 1,5 mii sunt militari ruşi. Totodată, mai sunt circa 30 de mii de rezervişti. Armata este dotată cu echipament militar de tip sovietic, de exemplu, 26 de tancuri T-64. Iar la uzinele din regiunea transnistreană, care nu este controlată de autorităţile de la Chişinău, se produc de mai mulţi ani sisteme de lansatoare multiple de rachete", notează „Faktî".

De asemenea, publicaţia aminteşte că Ministerul Apărării al Transnistriei autoproclamate, împreună cu grupările militare ruseşti dislocate în regiune, desfăşoară în mod regulat exerciţii militare, care nu sunt doar de natură defensivă.

„În acest an, până la sfârşitul lunii octombrie, s-au desfăşurat peste 200 de exerciţii. E vorba de forţarea râului Nistru cu scopul de a nimici inamicul de pe malul drept. 

Un alt exerciţiu ţine de implicarea aviaţiei şi a artileriei pentru a distruge inamicul. Mai sunt şi lunetişti, grupuri de cercetare-diversiune", scrie ziarul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării