main logo
566

Explozie mortală: Când va începe reparația apartamentelor

Reparația apartamentelor distruse de deflagratie ar putea începe în câteva zile.

Explozie mortală: Când va începe reparația apartamentelor

Astăzi, muncitorii au reparat balustrada de la etajul unde s-a produs explozia. Între timp, sinistrații continuă să vină la fața locului. O femeie care a rămas doar cu hainele de pe ea și papucii de casă, aștepta și azi să i se permită să-și ia măcar ceva din interior, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Ludmila Goncear își amintește cu groază seara în care viața, practic, i s-a schimbat. Acum tot ce mai are din casă în care a locuit 28 de ani este doar o pereche de pantaloni și o bluză, în care a reușit să scape în noaptea tragediei.

Ludmila Goncear: “La mine nu sunt nici uși nici ferestre. Când coboram la etajul 15, norocul meu că am văzut un băiat tânăr. Eu am dormit la mama lui în blocul de alături. Iată, scurta mamei lui Sergiu, fix așa și adidașii, am fost în papuci de casă.”

 Femeia este internată la Institul de Medicină Urgentă pentru tratament, însă, cu permisiunea medicilor, vine la blocul unde s-a produs explozia și așteaptă să i se permită să intre în locuință. Ludmila povestește că în această vară apartamentul său arăta ca nou, după ce a făcut reparație. A schimbat și geamurile, care acum nu mai sunt. Însă, pierderea cea mare este pianul, la care mai cânta când se simțea singură, familia sa fiind plecată în Rusia. 

Ludmila Goncear: “Acum nu am acces în apartamentul meu, dar mai departe o să vedem ce. Totuși nădăjduiesc că primăria ne va ajuta cu reparația și mergem înainte. Sper să scot pianul să nu fie în totalitate dezacordat.”

Chiar dacă a pierdut multe, femeia spune că va găsi puteri să-și refacă viață de la zero.

Ludmila Goncear: “Eu mă gândesc despre viitor pozitiv. Fără prezența noastră problemele stau pe loc, așa noi venim aici și ne străduim să rezolvăm. Puterile noastre trebuie să fie mai mult decât de plâns.” 

 Între timp, femeia în apartamentul căreia s-a produs explozia rămâne internată la  Institutul de Medicină Urgentă, în stare gravă. Potrivit poliției, zona unde a avut loc deflagratia este supravegheată de carabinieri, iar intrarea la etajul 16 este interzis. 

Gheorghe Lozovanu, angajat IP Râșcani:  "Astăzi au avut loc lucrări de reparație a balustrăzii de la etajul 16. Fluxul de oameni s-a micșorat.”

După finalizarea expertizei vor începe lucrările de restabilire și reparație a apartamentelor, acestea vor fi gestionate de doi agenți economici, potrivit reprezentanților Agenției pentru Supraveghere Tehnică. Explozia s-a produs sâmbătă seară, la blocul de pe bulevardul Moscovei. Patru persoane, printre care și un copil de patru ani au murit. Deflagrația ar fi fost provocată de o butelie de gaz.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării