main logo
12441

Dublu omor la Soroca: Crima din 2012 care a îngrozit tot satul

Detalii noi în cazul minorei, care în 2012 ar fi fost omorâtă cu bestialitate de învinuitul de dublul omor de la Soroca.

Dublu omor la Soroca: Crima din 2012 care a îngrozit satul

Fata, care avea atunci doar 15 ani, originară din satul Parcani, Soroca, se întorcea acasă, ziua miaza-mare, când tânărul a dus-o forţat pe malul unui iaz, unde a omorât-o, iar corpul l-a aruncat în lac.

Vestea că osemintele găsite de poliţie pe malul lacului ar putea fi ale minorei, a îngrozit tot satul, transmite Știri.md cu referire la canal2.md.

Aveam 16 ani, m-am speriat şi am aruncat cadavrul în iaz”.

„La ce să mă uit eu, la oase goale? Şase ani de zile am aşteptat-o şi am răcnit, şase ani de zile!!!”.

Bunica fetei povesteşte că nepoata sa a dispărut acum şase ani, în data de 24 iunie. Era o zi de duminică când victima, împreună cu două prietene, a mers la un meci de fotbal din localitate. 

După ce au petrecut câteva ore împreună, amicele fetei i-au propus să meargă la una dintre ele acasă, însă victima a refuzat. Le-a spus că pleacă să-şi vadă părinţii la serviciu.

„Duminica seara ea acasă nu a ajuns. Mama cu tata au venit de acolo şi mă întreabă: „-Cum ea nu a venit acasă? Zic: -Maia, ea nu a venit acasă. 

Noi deam am dat alarma, tata s-a dus pe la iaz, noi ne-am dus pe la centru. Venea fata la vreme acasă, nu s-a dus fără ştirea părinţilor niciodată nicăieri. Noi nu ştim de ce ea a dispărut de pe drum”, a povestit bunica victimei, Nina Bordian.

„A venit bunica ei la mine, dimineaţa, şi m-a întrebat dacă n-am văzut-o şi eu am spus că am văzută duminica, ultima zi, când am fost toate trei la stadion. 

De multe ori am visat-o că ea venea acasă”, a spus cea mai bună prietenă a victimei, Mihaela Scartan.

A doua zi, familia a alertat poliţia despre dispariţia fetei. Zilele trecute, după ani buni de căutări, oamenii legii au găsit pe malul lacului din satul Dumbrăveni, raionul Soroca, nişte oseminte. 

Poliţiştii presupun că asta ar fi rămas din minoră, după ce învinuitul i-a dus chiar el la locul infracţiunii.

„Acesta-i locul, mai departe m-am întors, am luat bicicleta şi m-am dus acasă”.

Potrivit procurorului, cazul este unul complicat, iar măsurile de investigaţie au fost suspendate din cauza învinuitului.

„S-a descoperit la momentul când se lucra pe dosarul în cauză, care la moment îl instrumentez, referitor la cele doua cadavre care au fost găsite într-o fâşie foristieră. 

Cauzele vor fi conexate , că-i aceeaşi persoană”, a comunicat procurorul, Serghei Bodiu.

Durerea familiei a emoţionat întregul sat. Rudele, vecinii, profesorii spun că adolescenta era educată şi învăţa foarte bine.

„Era o fetiţă deşteaptă, foarte simpatică, cu un păr bălai. Foarte frumos recita poeziile, în special îi plăceau acele care erau cu foarte multe semne de punctuaţie, avea o voce melodioasă. Nici până azi nu-mi vine să cred că ea nu mai este”, a menționat prima profesoară a victimei, Lidia Barosan.

„Pe dânsa o ştiu de mic copil, se juca prin drum cu ai mei copii. A fost o fetiţa energică, deşteaptă, avea talent la desen. Pentru noi asta-i un caz tare ieşit din comun, dureros, nu numai pentru rude, dar şi pentru noi vecinii şi pentru tot satul”.

Bărbatul, în vârstă de 22 de ani, care a comis dublul omor din satul Dumbrăveni, raionul Soroca, se află în arest, în izolatorul poliţiei din Soroca. 

În cadrul audierilor, acesta a recunoscut că a mai comis o infracţiune cu şase ani în urmă. 

Presupusul ucigaş nu se află în evidenţa medicului psihiatru şi riscă detenţie pe viaţă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării