main logo
393

Drumarii din Moldova vor putea participa la licitaţiile de reabilitare a drumurilor finanţate de investitorii străini

Drumarii din Moldova vor putea participa la licitaţiile de selectare a antreprenorului pentru lucrările de reabilitare a drumurilor, finanţate de investitorii străini prin acordarea creditelor către statul moldovenesc.

Drumarii din Moldova vor putea participa la licitaţii

Potrivit reporterului agenţiei Infotag, despre aceasta a anunţat, joi, ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici.

"Am discutat această problemă timp îndelungat cu reprezentanţii Băncii Mondiale (BM) şi iată că, în sfârşit, am convenit că, de acum înainte, şi drumarii noştri vor putea repara drumurile din ţară din resursele instituţiilor financiare internaţionale. Până acum ei nu au putu participa la licitaţii din cauza a diferite probleme tehnice şi financiare", a spus ministrul.

Directorul companiei de construcţii "Drum Ascons", Petru Dacin, care a participat la întâlnirea ministrului cu jurnaliştii şi drumarii, a mulţumit Ministerului Economiei şi personal ministrului Chiril Gaburici pentru faptul că această problemă a primit o soluţie logică şi echitabilă, transmite Știri.md.

"Din păcate, la noi se întâmpla ca licitaţiile în Moldova să fie câştigate de companii străine cu capital şi volume imense de muncă, iar apoi proiectele de reparaţie a drumurilor în republică erau realizate de către constructorii moldoveni", a spus el.

Potrivit lui, permisiunea Băncii Mondiale de a participa la licitaţii va îmbunătăţi în mod semnificativ situaţia drumarilor din ţară, care vor primi noi comenzi pentru construcţia şi repararea drumurilor.

Petru Dacin a declarat corespondentului Infotag că "toate magistralele din Moldova au fost construite acum 40 de ani de către constructorii moldoveni".

"Noi suntem capabili să facem acest lucru chiar şi acum, dacă am avea măcar puţină susţinere din partea statului nostru", a spus el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării