main logo
296

Drumarii au intervenit pe traseele din țară în urma precipitațiilor din ultimele ore

În urma precipitațiilor din ultimele ore, drumarii au intervenit pe traseele naționale prin lucrări de patrulare și combatere a lunecușului.

Drumarii au intervenit pe traseele din țară în urma precipitațiilorDrumarii au intervenit pe traseele din țară în urma precipitațiilor

Responsabilii dau asigurări că la această oră, toate drumurile naționale sunt accesibile, iar circulația transportului se desfășoară în condiții de iarnă, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Ministerul Economiei și Infrastructurii a anunțat că în procesul tehnologic, de dimineață și până la această oră, au fost antrenate 36 utilaje speciale și utilizate 221 tone de material antiderapant.

Potrivit Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), ciclonul de precipitații sub formă de ploaie care a trecut treptat în lapoviță și zăpadă a cuprins zona de nord și parțial centrul țării. Șeful Serviciului operativ al ASD, Sergiu Căpăţină, a specificat pentru agenție că ciclonul respectiv a cuprins raioanele Briceni, Ocnița, Edineț, Râșcani, Dondușeni, Soroca, Florești și Rezina. În prezent, precipitațiile se extind spre zonele centru-sud ale țării, cantitățile acestora fiind nesemnificative.

În aceste condiții, pietonii și conducătorii auto sunt atenționați să fie prudenți în trafic, să reducă viteza, să respecte cu strictețe regulile de circulație, indicatoarele rutiere și nu să pornească neechipați la drum.

Într-o avertizare pentru șoferi, Inspectoratul Național de Patrulare a specificat că ploaia se poate transforma în lapoviță, iar carosabilul poate fi lunecos. Ofițerii de patrulare recomandă șoferilor să mărească distanța de siguranță în mers, să utilizeze luminile de întâlnire, să evite depășirile în trafic, să se asigure că parbrizul, geamurile laterale și luneta asigură o vizibilitate foarte bună, să fie siguri că au în bună stare de funcționare ștergătoarele, instalația de climatizare, să aibă mașinile echipate cu pneuri de iarnă.

Totodată, pietonii sunt avertizați să traverseze strada numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de stradă, și nicidecum prin fața sau prin spatele autovehiculelor oprite.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării