main logo
2977

Droguri din Ucraina de peste un milion de lei, ridicate la PTF Otaci

Oamenii legii au anihilat un canal ilegal de introducere din Ucraina, prin contrabandă a drogurilor sintetice, pentru ulterioara realizare pe piața din R. Moldova. Astfel, autoritățile au reușit să ridice două kilograme de droguri sintetice, valoarea cărora pe piața neagră constituie 1.400.000 de lei.

Droguri din Ucraina de peste un milion de lei, ridicate la PTF OtaciImagine simbol

Potrivit Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, acest grup transporta ilicit prin contrabandă, din Ucraina în R. Moldova, droguri sintetice, gestionând o platformă multinațională, care se concentrează pe furnizarea ilegală de soluții de comerț electronic clienților și vânzătorilor din întreaga lume, în vederea tranzacțiilor ilicite de substanțe stupefiante, în special PVP, amfetamină și metamfetamină, transmite Știri.md.

Banii obținuți din afacerea ilegală sunt acumulați prin utilizarea sistemelor de colectare și utilizare a dividendelor în arealul de DarkNet, DarkWeb, Malware etc.

Astfel, pe data de 7 iulie, în jurul orei 02:00, în punctul de trecere a Frontierei Otaci, pe sensul intrare în R. Moldova, de către angajații Poliției de Frontieră a fost efectuat controlul asupra unui automobil de model „Lincoln”. La volanul mașinii se afla un bărbat de 35 de ani, care s-a dovedit a fi un membru activ al grupării criminale, care transporta o cantitate de droguri sintetice, cu cantitatea totală de două kilograme, valoarea căreia pe piața neagră constituie 1.400.000 lei. Drogurile erau camuflate în cutii pentru jucării, conserve metalice și în ambalajul săpunului lichid.

Totodată, pe data de 5 iulie, oamenii legii l-au reținut pe unul dintre liderii grupării criminale, care a sosit dintr-un stat al UE, prin Aeroportul Internațional Chișinău, pentru a organiza platforma de distribuire a drogurilor, depozitând cantități mari în locuri special destinate, ulterior fiind preluate de intermediari cu scopul realizării consumatorilor finali, prin metoda tăinuirii pachețelelor în Moldova.

Persoana reținută s-a dovedit a fi un cetățean al Ucrainei, în vârstă de 25 de ani, care a fost reținut pe un termen de 30 de zile și plasat în penitenciar.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării