main logo
10622

Tragedia fetiței din Orhei care a murit după înmormântarea mamei

Lumea din Sămănanca şi Teleşeu, Orhei, este șocată de moartea fetiței de 11 ani, care a decedat, după ce și-a petrecut mama pe ultimul drum.

Tragedia fetiței din Orhei care a murit după înmormântarea mameiFoto: Pixabay

O vecină a familiei, din satul Sămănanca, a spus că mama fetiței locuia în concubinaj cu un bărbat și avea trei copii: fetița care a murit, un băiat care trecuse în clasa a opta și un fecior mai mare, căsătorit în satul vecin, Teleșeu, transmite Știri.md cu referire la Cuvintul.md.

„Ea avea probleme grave de sănătate. Sâmbătă dimineață, concubinul ei s-a dus la prășit prin sat, iar când sora sa a venit la ea, a găsit-o moartă. Lumea prin sat zice că a murit în somn, din cauza plămânilor. Noi am pus mână la mână și am adunat ce am putut, ca să contribuim cu ceva la înmormântare. Fiul ei mai mare, de 31 de ani, este căsătorit la Teleşeu, are doi copii, este muncitor și un bun gospodar: a luat corpul neînsuflețit al mamei sale și pe cei doi frați mai mici și au mers în Teleșeu, ca să o îngroape acolo”, ne-a spus vecina familiei.

Gheorghina Taras, directoarea gimnaziului unde învăța fetița, a spus şi ea: „La noi, școala este cu predare în limba rusă, dar fetiţa, chiar dacă era vorbitoare de limba română, era deșteaptă și sârguincioasă. Nu absenta niciodată de la ore… Noi am fost pe la ei de mai multe ori. Tare greu trăiau. Vara aceasta am vrut să-i fac o surpriză și i-am organizat o foaie de odihnă – de pe 30 iunie până la 10 iulie trebuia să meargă la tabăra de vară Miorița”.

Potrivit poliției locale, luni, fetița a fost cu rudele la cimitir, unde au organizat o masă de pomenire a mamei sale, care a decedat sâmbătă, iar spre seară s-a dus acasă la fratele său. 

În jurul orei 20:00, a început să se simtă rău: avea convulsii. Fratele său a apelat imediat la serviciul medical urgent, însă echipajul medical, ajuns la fața locului, nu a putut decât să constate decesul copilei.

Tot în aceeași zi, în jurul orei 22:00, la secția internare a spitalului din Orhei, de către altă echipă a serviciului asistență medicală urgentă a fost adusă fiica de 8 ani a fratelui fetiței decedate, fiind adusă cu aceleaşi simptome de intoxicaţie.

Ion Toma, directorul adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, a declarat pentru IPN că fetița din satul Sămănanca, care s-a intoxicat la Teleşeu şi a decedat la spital, ar fi folosit o substanță de uz veterinar. 

Vicedirectoarea medicală a Spitalului raional Orhei, Elena Palanciuc, a declarat tot pentru IPN că fetiţa de 8 ani este internată în secţia terapie intensivă, starea ei este gravă, dar stabilă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării