main logo
1826

Două incendii au izbucnit în ziua de Crăciun în raionul Briceni

De Crăciunul pe stil nou, pompierii și salvatorii au intervenit în 21 de situații de urgență, dintre care două incendii care au izbucnit în raionul Briceni.

Două incendii au izbucnit în ziua de Crăciun în raionul BriceniFoto: Imagine simbol

Primul caz a avut loc în satul Slobozia-Șirăuți. Aici, pompierii IGSU au intervenit pentru a stinge focul, care a distrus o cameră dintr-o casă de locuit. Pompierii au reușit să salveze de la flăcări alte două camere ale locuinței, transmite Știri.md.

De asemenea, pompierii au fost solicitați pentru a lichida arderea care a afectat parțial mai multe bunuri materiale depozitate într-o încăpere a unui magazin cu piese auto din orașul Briceni, pe strada Independenței, 4. 

În ambele cazuri, victime nu au fost raportate.

În perioada sărbătorilor de iarnă, IGSU reamintește populației importanța respectării regulilor antiincendiare și a celor de securitate.

„Potrivit specialiștilor, cetățenii trebuie să se asigure că sursele de încălzire din case și apartamente sunt folosite corect pentru a evita nu doar incendiile, dar și pericolul intoxicării cu monoxid de carbon. Salvatorii îi îndeamnă pe oameni să nu suprasolicite sobele și să evite aprinderea focului în acestea cu lichide ușor inflamabile, cum ar fi benzină, gaz lampant sau alte substanțe periculoase. 

De asemenea, este esențial ca încăperile unde sunt utilizate sobele sau instalațiile alimentate cu gaze să fie permanent aerisite. Suprasolicitarea sau utilizarea aparatelor electrice defecte reprezintă un alt pericol, iar cetățenii sunt rugați să fie prudenți la utilizarea acestora pentru a preveni producerea incendiilor în locuințe.

Bradul de Crăciun este o frumusețe, dar și un potențial pericol. Acesta poate deveni o sursă de incendiu dacă nu este montat și decorat corect. Specialiștii recomandă ca bradul să fie montat pe un suport stabil și să nu atingă caloriferele, tavanul, pereții sau instalațiile electrice. Pompierii avertizează că aprinderea lumânărilor pe pomul de Crăciun și utilizarea decorațiunilor electrice defecte sunt interzise. Este important ca luminițele și ghirlandele să fie deconectate pe timp de noapte, pentru a minimiza orice risc.

Produsele pirotehnice reprezintă un pericol inutil. Salvatorii fac apel la responsabilitate și îndeamnă populația să evite utilizarea și lansarea produselor pirotehnice, care pot provoca incendii, arsuri, traumatisme și accidente grave. În plus, focurile de artificii sunt o sursă de poluare a mediului și de disconfort pentru persoanele internate în spitale sau pentru animalele aflate în apropiere. Zgomotul produs de acestea poate crea reacții, iar lumina intensă poate afecta sănătatea celor vulnerabili.

Siguranța copiilor este o prioritate pentru fiecare părinte. În perioada vacanțelor de iarnă, părinții sunt rugați să-și monitorizeze copiii și să nu le permită să se joace cu focul deschis sau să utilizeze produsele pirotehnice. Protejarea și siguranța celor mici este responsabilitatea fiecărui adult”, sunt recomandările IGSU.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării