main logo
394

Dosarul lui Lucinschi: Curtea de Apel s-a opus recuzării a 2 judecători

Un nou refuz pentru fostul deputat Chiril Lucinschi, dosarul căruia este examinat la Curtea de Apel Chișinău.

Dosarul lui Lucinschi: Curtea de Apel s-a opus recuzării a 2 judecători

Deși a cerut recuzarea a doi din cei trei magistrați, care mai devreme s-au opus unei expertize financiare, solicitarea sa a fost respinsă. Avocații consideră decizia drept ilegală, care i-ar încălca dreptul la apărare, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Din păcate judecătorii se tem de procurori și de aceea satisfac în totalitate doleanțele procurorilor. Din păcate sunt totalmente lipsit de dreptul meu și de posibilitatea de probat contrariul. Nu cum altfel trebuie să spun, să ies acum să strig în gura mare că nu-i adevăr ceea ce-mi incriminează?”, Chiril Lucinschi, fost deputat.

Avocații fostului deputat consideră că decizia este ilegală.

„Ehhhh…O considerăm ilegală. – Consider că ar fi nu chiar corect să presupunem care sunt acele temeiuri în baza cărora colegiul penal a hotărât de a nu înlătura judecătorii care în timpul examinării cauzei 01:09-01:12 Au încălcat în flagrant legea”, Gheorghe Ulianovschi, avocat.

„Practic ni s-a tăiat, este obstrucționat dreptul la apărare. Ni s-a tăiat o șansă foarte bună de a demonstra contrariul”, Corina Stratan, avocată.

Procurorul care instrumentează acest dosar a părăsit ședința până la pronunțarea deciziei. Anterior însă, aceasta a spus că prin toate solicitările înaintate, avocații lui Chiril Lucinschi urmăresc să tergiverseze procesul de examinare a dosarului. 

Anterior, apărătorii săi au cerut, de două ori, permisiunea de a realiza o expertiză financiar-bancară. În viziunea lor, concluziile ei ar demonstra nevinovăția fostului deputat. De fiecare dată, cererile au fost respinse. La ultima ședință, unul din cei trei judecători a avut o opinie separată, care, deocamdată, nu a fost făcută publică. Așa că, avocații au încercat să-i înlăture, fără succes, din proces. 

Chiril Lucinschi este cercetat pentru spălare de bani și fals în declarația de avere. Fostul deputat a fost condamnat de prima instanță la 5 ani și jumătate de închisoare. Acesta se declară nevinovat și spune că dosarul este fabricat și reprezintă o răzbunare pentur activitatea sa politică.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării