main logo
742

Doi bărbați, amendați cu câte 25.000 de lei fiecare pentru vânat ilegal

Doi bărbați în vârstă de 37 de ani din raionul Fălești au fost recunoscuți vinovați de comiterea infracțiunii nominalizate, stabilindu-li-se pedeapsa sub formă de amendă în mărime de a câte 500 de unități convenționale, adică 25.000 de lei.

Doi bărbați, amendați cu câte 25.000 de lei fiecare pentru vânat ilegalImagine simbol

Potrivit Procuraturii Generale, aceștia, având scopul vânatului ilegal, cunoscând că regnul animal face parte din proprietatea statului, ignorând prevederile Legii regnului animal, potrivit căreia cetățenii sunt obligați să ocrotească animalele, pe data de 7 septembrie 2023, în jurul orei 02:00, timp interzis pentru vânătoare, s-au deplasat la marginea pădurii amplasate în proximitatea localității Drujineni, raionul Fălești, transmite Știri.md.

Unul dintre inculpați urma să stea la pândă, iar cu ajutorul luminii lanternei aprinse urma să orbească mistreții și, totodată, să ghideze celălalt inculpat spre locul aflării lor. Celălalt inculpat, având asupra sa o armă de vânătoare cu țeavă lisă, pentru deținerea căreia nu avea autorizație, fără carnet de vânător, a reușit să împuște doi mistreți, cauzând statului un prejudiciu material în valoare de 500 de unități convenționale.

Inculpații și-au recunoscut integral vinovăția în comiterea infracțiunii imputate, cauza în privința acestora fiind examinată în procedură simplificată.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării