main logo
401

Dodon, despre piloții eliberați: Sper că în timpul apropiat vor fi acasă

Cei doi piloți eliberați din Afganistan se află în prezent la Moscova, iar ziua în care se vor întoarce în Moldova se pare că este ținută în secret de șeful statului, Igor Dodon.

Dodon, despre piloții eliberați: Sper că în timpul apropiat vor fi acasă

Acesta a menționat, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, că subiectul nu este unul foarte important și că atunci când cei doi moldoveni vor veni în țara noastră se va anunța, transmite Știri.md cu referire la Zugo.md.

„Sper că în timpul apropiat ei vor reveni acasă. Veți afla. Eu cred că nu este un subiect în jurul căruia trebuie să facem mari discuţii. Băieţii au fost salvaţi, sunt în viaţă, sunt sănătoşi, s-au tratat la Moscova şi cred că în timpul apropiat vor veni acasă. Punct”, a menționat Dodon.

Întrebat şi despre cum comentează acuzaţiile lui Andrian Candu, care a declarat că piloţii au fost ţinuţi intenţionat la Moscova, şeful statului spune că aceste acuzaţii au fost făcute în campania electorală, şi că acolo trebuie lăsate.

Amintim că reprezentanții MAEIE cunosc despre faptul că cei doi cetățeni moldoveni au fost transferați în custodia unei organizații non-guvernamentale. După o săptămâna de solicitări oficiale către autoritățile ruse, delegația Republicii Moldova a identificat prin eforturi proprii locul deținerii celor doi. Deplasându-se la instituția medicală, după mai multe ore de tratative cu agenții de securitate a unui ONG, oficialii moldoveni au obținut permisul de a discuta cu concetățenii noștri doar pentru 10 minute.

Totodată, Procuratura e menționat într-un comunicat că întreprinde de mai mult timp acţiuni pentru rezolvarea situaţiei privind cei doi cetăţeni moldoveni și că pe acest caz a fost deschis şi un dosar penal, materialele căruia au fost secretizate, iar cercul de persoane implicate fiind strict limitat.

În 2015, trei piloți moldoveni, care transportau 18 militari cu un elicopter de tip Mi-17, au fost atacați în Afganistan. Piloții au fost nevoiți să aterizeze de urgență, iar, când au ajuns la sol, unul dintre moldoveni a fost omorât, ceilalți doi fiind luați ostatici.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării