main logo
506

Dodon anunță relansarea plenară a relațiilor R. Moldova-Rusia

Președintele țării a prezidat astăzi, 10 iulie, o ședință de lucru cu participarea consilierilor prezidențiali Elena Gorelova și Ion Perju, în cadrul căreia au fost discutate acțiunile de organizare a celei de-a doua ediție a Forumului Economic Moldo-Rus.

Dodon anunță relansarea plenară a relațiilor R. Moldova-Rusia

Igor Dodon a ținut să sublinieze succesele obținute după schimbarea guvernării, care după părerea președintelui, a influențat pozitiv relaţiile moldo-ruse, transmite Știri.md

„În acest context, a fost remarcat faptul că zeci de regiuni din Rusia au semnat deja acorduri de colaborare cu administrațiile raionale și municipale din țara noastră. Consider că Forumul planificat va deveni o platformă excelentă pentru aproprierea în continuare a regiunilor și a cercurilor de afaceri din Moldova și Rusia.

Menționez că pe parcursul ultimei luni, în țara noastră a avut loc o relansare plenară a relațiilor de cooperare moldo-ruse. Comisia Interguvernamentală pentru Cooperare Comercial-economică și-a reluat activitatea, iar businessul rus manifestă un interes sporit pentru Republica Moldova.

Amintesc că prima ediție a Forumului Economic Moldo-Rus s-a desfășurat cu succes la Chișinău, în septembrie 2018. La lucrările acestuia au participat peste 700 de reprezentanți ai mediului de afaceri din cele două țări. 

Au fost semnate șapte acorduri de investiții străine directe în economia moldovenească în sumă totală de câteva zeci de milioane de dolari SUA”, a declarat președintele statului.

Forumul Economic Moldo-Rus va avea loc la Chișinău, în perioada 20-21 septembrie 2019.

Image may contain: 2 people, people sitting, table and indoor

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării