main logo
14491

Dezvăluiri despre avionul ilegal care a aterizat din glumă la Chișinău

Aeronavă Boeing 737-800, ce aparține unei companii aeriene grecești și a aterizat ilegal în Moldova, a fost reținută pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Dezvăluiri despre avionul care a aterizat din glumă la ChișinăuAvionul grecesc a aterizat ilegal dintr-o glumă pe Aeroportul Chișinău

Ofițerul de presă al Autorității Aeronautică Civile (AAC), Irina Bodolică, a declarat pentru Interfax că joi, 25 aprilie, avionul a survolat spațiul aerian al Moldovei fără vreo permisiune

Acesta a făcut câteva cercuri deasupra Chișinăului, după care autoritățile aviatice au ordonat aterizarea avionului, transmite Știri.md

"Imediat după aterizare pe Aeroportul Chișinău, avionul a fost inspectat de către angajații AAC. Nimic suspect nu a fost depistat. În aeronavă erau doar membrii echipajului, 3 bărbați și o femeie. 

S-a constatat că aceștia au decolat din București. Totodată s-a depistat lipsa autorizației pentru intrarea în spațiul aerian al țării, precum și alte documente obligatorii necesare pentru operarea aeronavei", a spus Bodolică.

Ulterior s-a stabilit că avionul cu datele de înregistrare OE-IDA aparține unei companii aeriene grecești Blue Bird Aviation.

Membrii echipajului Boeing 737-800 au declarat că au zburat fără permisiune, pentru a glumi și a se distra.

Totodată, presa din Moldova scrie că la bordul avionului se mai aflau încă 2 persoane, care nu fac parte din membrii echipajului. 

Polițiștii de frontieră nu au confirmat informația, dar nici nu au infirmat, spunând că cercetările pe cazul dat continuă. 

Actualmente aeronava este ținută la sol, până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

Video: Publika.md

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării