main logo
661

Deținuți din Penitenciarul Pruncul, surprinși făcând curat într-un parc din Capitală

Un grup de deținuți din Penitenciarul nr.9-Pruncul participă astăzi, 5 aprilie, împreună cu reprezentanții Preturii sectorului Buiucani din Chișinău, la igienizarea unor spații din Capitală.

În numar de 15 persoane, deținuții – bărbați desfășoară activități de curățenie în perimetrul zonei șoseaua Balcani.

Grupul de lucrători este constituit din persoane private de libertate, care își execută pedeapsa la penitenciar în regim deschis sau sector de resocializare și personalul însoțitor, toți participând în bază de voluntariat.

De-a lungul timpului, persoanele private de libertate au mai participat la acţiuni de salubrizare, în contextul parteneriatului care există cu autoritățile publice locale din raza dislocării instituțiilor penitenciare.

„Suntem bucuroși că putem oferi o mână de ajutor la curățenia orașului, totodată am beneficiat și de câteva ore în libertate”, au menționat deținuții participanți.

Reprezentantul Preturii Buiucani, Victor Punga, a mulțumit conducerii penitenciarului și persoanelor deținute pentru inițiativa frumoasă și atitudinea față de un oraș curat.

Prin participarea la eveniment se urmărește prezentarea obiectivă a sistemului penitenciar ca serviciu social în slujba comunităţii şi, în acelaşi timp, se urmăreşte modificarea de atitudini şi convingeri, cu privire la capacitatea de adoptare a unor modele prosociale de comportament de către deţinuţi.

Download Original

]">


Download Original

]">


Download Original

]">


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării