main logo
2998

Deputat: Un post TV al lui Plahotniuc a primit 7 milioane de la loto

Postul de televiziune Prime TV, care-i aparține lui Vladimir Plahotniuc, a primit în 6 luni din 2019 suma de 350 de mii de euro (aproximativ 7 milioane de lei) de la Loteria Națională a Moldovei, dezvăluie deputatul Dumitru Alaiba.

Deputat: Un post TV al lui Plahotniuc a primit 7 milioane de la loto

Alaiba scrie, pe blogul său, că cifra cu pricina i-a fost furnizată chiar de către Plamen Milanov, directorul companiei NGM Company, partenerul privat în Loteria Națională, transmite Știri.md cu referire la Cotidianul.md.

Deputatul acuză trustul de televiziune al lui Plahotniuc, din care face parte și Prime TV, că ar critica inițiativa deputaților din noua guvernare, de a anula facilitățile jocurilor de noroc, votate în 2018 de către fosta putere. La scurt timp după intrarea în vigoare a modificărilor, Loteria Națională a semnat un contract de parteneriat cu compania cetățeanului bulgar.

„Cifra de 350 mii euro mi-a căzut în poale chiar de la Plamen Milanov, directorul companiei NGM Company, partenerul privat în Loteria Națională, în cadrul unei dezbateri la subiect vinerea trecută. Loteria Națională și-a direcționat bugetul extrem de generos pentru publicitate într-o singură direcție – spre Canalul Prime TV, proprietar al căruia este Vlad Plahotniuc. 

În doar șase luni Prime a încasat 350 mii de euro. Cât urma să încaseze pentru tot anul 2019, nu știm. Să zicem 700 de mii. Cât urma Prime să încaseze în următorii ani, după ce businessul se mai dezvolta, nici nu mai vreau să estimez. 

Cert e că pentru Prime și restul din holding, asta nu e doar atac motivat politic, ci și protejarea veniturilor proprii. Iată de ce Prime acum țipă isteric și produce materiale siropoase despre cum oameni care au câștigat loteria „merită să-și țină banii” fără a plăti impozite. Miza pentru Prime este mult mai mare decât asta”, scrie Alaiba pe blogul său.

Asta în timp ce statul, în 2019, ar urma să primească din profitul Loteriei Naționale doar 450 de mii de euro, adică sub suma care urma să fie redirecționată în total doar către Prime TV.

Amintim că legea prin care organizarea şi desfăşurarea activităţilor în domeniul jocurilor de noroc, cu excepţia cazinourilor, constituie monopol de stat şi este realizată prin intermediul Loteriei Naționale a fost promovată chiar de Vladimir Plahotniuc.

Ulterior, la final de 2018, s-a realizat un parteneriat public-privat între Loteria Națională și NGM Company, deținută de cetățeanul bulgar Plamen Milanov, despre care presa a scris că ar avea legături cu deputatul PD Vladimir Andronachi.

Andronachi a părăsit Republica Moldova imediat după constituirea noii coaliții de guvernare și nu a participat la nicio ședință a Legislativului.

Plamen Milanov este judecat în Republica Moldova pentru „confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării