main logo
823

Demisii și anchete la Găgăuz-Gaz în urma unei investigații StopHam Moldova

SA „Moldovagaz” anunță că a fost finalizată ancheta de serviciu pornită cu privire la managementul „Găgăuz-Gaz”, după ce activistul mișcării StopHam-Moldova, Iurii Sacalî, i-a acuzat pe reprezentanții filialei „Găgăuz-Gaz” că au extorcat 20.000 de lei.

Demisii la Găgăuz-Gaz în urma unei investigații StopHam MoldovaColaj: Știri.md

Potrivit SA „Moldovagaz”, în urma anchetei de serviciu, s-a constatat că SRL „Găgăuz-gaz” a întocmit actele de consum fraudulos cu încălcarea actelor normative în vigoare, transmite Știri.md.

Astfel, directorul SRL „Găgăuz-gaz” a demisionat, iar directorul filialei „Comrat-gaz” va fi sancționată disciplinar după revenirea din concediul medical.

"Doar furnizorul SA „Moldovagaz” este în drept să decidă asupra efectuării recalculării prin aplicarea sistemului paușal, să determine perioada pentru care urmează a fi efectuată această recalculare și să emită factura de plată. Competența SRL „Găgăuz-gaz” se limita doar la activitatea de a depista, de a documenta și de a demonstra consumul fraudulos, fapt care nu a fost realizat. Rezultatele investigației au fost expediate în adresa organelor competente de drept", se arată în comunicatul emis de SA „Moldovagaz”.

Știri.md amintește că la sfârșitul lunii august „Moldovagaz” S.A. a inițiat o anchetă internă împotriva conducerii cu privire la managementul „Găgăuz-Gaz”, după ce activistul mișcării publice StopHam-Moldova, Iurii Sacalî, care deține proprietăți imobiliare rezidențiale în Comrat, i-a acuzat pe reprezentanții filialei locale a „Găgăuz-Gaz” că au extorcat 20.000 de lei. 

Potrivit lui Sacalî, un contor de gaz a fost confiscat în casa sa din Comrat.

Video: StopHam Moldova

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării