main logo
9805

Cutremur puternic în România, resimțit și în Republica Moldova

Pământul s-a cutremurat în urmă cu puţin timp. Seismul puternic a avut loc în România și fost resimțit inclusiv pe teritoriul Republicii Moldova.

Cutremur puternic în România, resimțit și în Republica Moldova

Potrivit Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), cutremurul s-a produs la ora 14:52:51 (ora României) în Zona seismică Vrancea, județul Buzău, cu magnitudinea 4.5 pe scara Richter, la adâncimea de 140km transmite Știri.md. 

Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de III grad(e) Mercalli.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu(12km), Întorsura Buzăului (30km), Covasna (33km), Vălenii de Munte (44km), Slănic (47km).

Cel mai puternic cutremur produs în zona seismică Vrancea în 2018 a avut magnitudinea 5,8 pe scara Richter. S-a întâmplat pe 28 octombrie, la ora locală 03:38.

Cel mai puternic seism înregistrat pe teritoriul actual al Republicii Moldova a fost înregistrat în anul 1988. Seismul cu magnitudinea de 4,2 grade a avut loc în apropierea satului Zăicani din raionul Râșcani.

Cele mai mai puternice seisme produse în România în ultimii 28 ani au fost înregistrate pe 30 şi 31 mai 1990, magnitudinea acestora fiind 6,9, respectiv 6,4 grade pe scara Richter.

Potrivit specialiștilor, pericol pentru viață în zona în care ne aflăm ar avea un cutremur cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter, produs la o adâncime de 60-200 de kilometri.

Seismologii spun că Vrancea e capabilă de un cutremur nimicitor, ultimele cercetări arătând că e posibil să crească nivelul maxim posibil la 8,1.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării