main logo
9699

Cum două familii din Chișinău au rămas pe drumuri din cauza datoriilor

Două familii au rămas fără imobilele din centrul Chișinăului după ce acestea au fost vândute prin licitații, în scopul rambursării unor datorii.

Două familii din Chișinău au rămas pe drumuri din cauza datoriilor

Casele au fost înstrăinate la prețuri de câteva ori mai mici decât cele pe piață, în ambele cazuri fiind vorba despre aceeași companie de evaluare – „Gofma-Consulting” SRL. În cele două cazuri sunt și câteva nume comune, cum ar fi cel al executorului judecătoresc George Boțan, oficiul căruia se află la câțiva pași de imobilele înstrăinate, sau cel al cumnatului acestuia, Gheorghe Rață, care a devenit proprietarul uneia dintre case, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Istoria începe în 2008, când Dumitru Moroz a fost implicat într-un accident rutier. Patru ani mai târziu, Dumitru Moroz era recunoscut vinovat de Curtea Supremă de Justiție de producerea accidentului și traumatizarea a cinci persoane. În 2014, acesta este obligat să achite victimelor despăgubiri de 36.367 lei.

Convins că a fost condamnat pe nedrept de instanțele din R. Moldova, Dumitru Moroz nu achită amenda și se luptă în următorii ani în instanțe pentru revizuirea procesului penal, însă fără succes. Între timp, fără ca familia Moroz să cunoască, casa asupra căreia ara aplicat sechestru este vândută la licitație.

„Pentru o datorie de 1.600, 1.700 sau 1.650 USD, să iei o casă? Asta, băieți, este prea de tot! Mai mult, eu le-am propus nu o singură dată: haideți să vă plătim bani. Eu am 70 de ani, în septembrie o să am 70 de ani”, explică Dumitru Moroz, care precizează că a aflat abia la 31 octombrie 2016 despre faptul că nu mai este proprietar al casei.

La câteva sute de metri de casa familiei Moroz, pe str. Armenească, 25, un alt locatar susține că a fost lipsit ilegal de casa cu trei nivele, executorul judecătoresc în gestiunea căruia se află dosarul fiind George Boțan. A evaluat casa aceeași companie care a evaluat și imobilul din str. Șciusev, 27, „Gofma-Consulting” SRL. Modul în care a fost înstrăinat imobilul este investigat în prezent de PA, în cadrul unui dosar penal.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării