main logo
14555

Cum arată noile mașini ale Poliției, în valoare de 12,9 milioane de lei

De astăzi, grupele operative de urmărire penală din întreaga țară au mașini noi, costul cărora ajunge la 12,9 milioane de lei.

Cum arată noile mașini ale Poliției, în valoare de 12,9 milioane de lei

Automobilele sunt de model Peugeot Partner și au câte o trusă criminalistică, mijloace de protecție și alte accesorii necesare pentru cercetarea la fața locului, transmite Știri.md.

Automobilele au fost achiziționate în cadrul Suportului Bugetar pentru Reforma Poliției conform Acordului de finanțare, încheiat între Uniunea Europeană și Republica Moldova precum și implementarea Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020.

Obiectivul principal al Strategiei de dezvoltare a Poliției este modernizarea, raționalizarea și dezvoltarea Poliției pentru a oferi cetățenilor servicii de calitate și a consolida încrederea societății în forțele Poliției, în conformitate cu cele mai bune practici internaționale și europene. 

„Uniunea Europeană este un partener strategic pentru Poliția Republicii Moldova care ne oferă susținere continuă în cadrul procesului de reformare instituțională și implementare a standardelor UE în activitatea Poliției. Prin intermediul noilor achiziții, ne propunem să asiguram o mai bună mobilitate a grupelor operative de urmărire penală din țară, garantând investigarea calitativă a diferitor tipuri de infracțiuni chiar la fața locului”, a menționat șeful IGP, Alexandru Pînzari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării