main logo
1733

Cristina Gheiceanu, furioasă pe sistemul medical din Moldova: Bunica mea e în comă

Jurnalista Cristina Gheiceanu este îngrozită și furioasă pe sistemul medical din țară.

Cristina Gheiceanu, furioasă pe sistemul medical: Bunica mea e în comăFoto: unica.md

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Cristina Gheiceanu, a relatat că la data de 31 decembrie, bunica sa a suferit un atac cerebral, iar la moment se află în comă profundă, transmite Știri.md.

Jurnalista se arată indignată de atitudinea medicilor din Spitalul Raional Florești.

"Nu sunt genul care -și plângă amarul pe rețelele de socializare, dar de dată această simt atât de neputincioasă, îndurerată, îngrozită și furioasă pe sistemul medical din unele spitale din țară!

Bunica mea a suferit un atac cerebral pe 31 decembrie! Mătușa mea era la ea! Așa , a sunat îndată urgența. șină a venit repede și era dotată. Respectiv, bunica a primit primul ajutor. Dar ce s-a întâmplat mai departe, e groaznic!

Se pare în Spitalul din Florești, acolo unde a fost internată bunica mea, trebuie alegi când te îmbolnăvești și ai grijă nu cumva asta se întâmple de sărbători!

Un specialist a consultat-o pe bunica abia după două zile de la atac! Două zile....când după un atac cerebral fiecare minut este de aur!

Rudelor li s-a dat de înțeles și așa e bătrână și mare lucru nu se poate face! Totuși, bunica și-a revenit un pic. A început a rosti cuvinte, a recunoaște fetele și a mânca foarte puțin! Apoi, starea ei de sănătate a început se înrăutățească.
Abia ieri a venit un alt medic  o consulte și a fost mirat  bunicei mele nu i-a fost pusă o perfuzie foarte importantă și nu e posibil ca ea arate mai rău, după ce își revenise!

De transportat în Chișinău au spus  nu e posibil, în perioada respectivă!!! Și în general, au spus  ei ajutor au acordat și după dată de 9 ianuarie o putem lua acasă, căci ei ce au avut de făcut, au făcut!

Astăzi, suntem anunțați bunica e în comă profundă!

întreb cum e posibil așa ceva? Dacă sunt sărbători, oare niciun medic nu lucrează în acest spital? Nu mai spun de faptul  toată lumea vorbește acolo, fără mită medicul nici nu te privește, iar dacă ai peste 70 de ani ești bătrân și asta e....

Cât de neputincioși suntem în față unui sistem bolnav? Oare cât mai poate continua asta? Chiar vreți ne luați toți buneii?", a scris Cristina Gheiceanu.

Deocamdată reprezentanții Ministerului Sănătății nu au comentat cazul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării