main logo
957

Covorul cu flori al Silviei Radu va fi deșternut. Unde vor pleca sutele de mii de flori

Florile care au format până de curând „covorul" din Scuarul Catedralei vor fi replantate în rondurile din cele cinci sectoare ale Capitalei, a declarat şeful adjunct de la Spaţii verzi, Galina Leahu.

Covorul cu flori al Silviei Radu, deșternut. Unde vor pleca panseluțeleCovorul cu flori al Silviei Radu, deșternut. Unde vor pleca florile

Covorul floral - deopotrivă apreciat şi criticat de internauţi - a însumat 200.000 de panseluţe plantate pe 450 de metri pătraţi şi a costat circa 1,8 milioane de lei, scrie Deschide.md

Galina Leahu și-a exprimat regretul că unii cetățeni au criticat acest proiect în loc să pună umărul la asamblarea, cum se obișnuiește în alte capitale europene. Despre acuzațiile răspândite de internauți precum că florile s-au ofilit, iar banii au fost aruncați în vânt, funcționarul a explicat că este firesc ca 10-15% dintre acestea că se ofilească.

„Dar când li se adaugă apă și îngrășăminte, ele își revin”, a adăugat Leahu. 

La rândul său, Silvia Radu a spus că își propune ca acest proiect să devină o tradiție. Dacă, la anul, se va reuși asamblarea unui covor asemănător, ea va decide atunci desenul covorului.

Despre acuzațiile liberalilor referitoare la costul florilor cumpărate pentru covorul floral din Scuarul Catedralei, Silvia Radu a spus că prețul per bucată a fost de circa 11 lei, ceea ce înseamnă cu 30-40% mai mic decât prețul lor de piață. 

Cât despre licitația de achiziție a acestora, Galina Leahu a explicat că în prima etapă nu a fost prezentată nicio ofertă din cauza volumului prea mare de flori. Prin urmare, municipalitatea a fost nevoită să lanseze o a doua rundă a licitației, la care s-a prezentat un potențial agent economic care s-a oferit să aducă aceste flori de peste hotare.

Compoziţia care a ilustrat un covor moldovenesc a „fost cadoul Silviei Radu pentru chișinăuieni”, după cum anunțase primărița. Acesta se întinde pe o suprafaţă de 450 de metri pătraţi şi numără peste 200.000 de panseluţe, iar costurile lui s-au ridicat la 1,8 milioane de lei. Inițiativa a fost pe cât de apreciată, pe atât de criticată de internauți. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării