main logo
12204

COVID-19 în Moldova: Categoria de vârstă cea mai vulnerabilă

La ora actuală, în R. Moldova avem 67 de persoane, infectate cu COVID-19, care sunt internate în stare gravă, 209 în stare medie și 243 în stare satisfăcătoare.

COVID-19 în Moldova: Categoria de vârstă cea mai vulnerabilăFoto: știri.md

Despre aceasta a anunțat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing matinal, transmite Știri.md.

Astfel, directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a ținut să menționeze că, în prezent, se conturează trei teritorii de risc: municipiul Chișinău, care înglobează 39% din toate cazurile din țară, Ștefan Vodă cu 14% și Soroca cu12%. 

Totodată, potrivit lui Furtună, se conturează și două categorii de risc conform vârstei. 

„Categoria de vârstă 50-60 de ani înglobează circa o pătrime din numărul total de cazuri, iar cei de peste 60 de ani – 29% din numărul total de cazuri. Populația de o vârstă înaintată este cu risc expus de infectare și de consecințe. Decesele, din păcate, sunt înregistrate la populația care are o vârstă”, a declarat directorul ANSP.

De asemenea, în cadrul briefingului, Dumbrăveanu a anunțat că în R. Moldova s-a înregistrat încă un deces, iar o persoană a fost tratată și este gata pentru a fi externată.

Precizăm că actualmente în R. Moldova avem înregistrate 591 de cazuri confirmare cu COVID-19.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate deja 10 decese din cauza COVID-19, iar 28 de pacienți s-au tratat de noul coronavirus.

Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Menționăm că pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării