main logo
672

Copiii romi din satul Vulcănești au posibilitatea să frecventeze școala. Anul trecut, doar șapte din sat mergeau la ore

Din 85 de copii romi din Vulcănești, Nisporeni, 70 au început să frecventeaze școala și au rezultate academice bune, datorită unui proiect implementat de UNICEF.

Copiii romi din Nisporeni pot merge la școală. Doar șapte mergeau la oreCopiii romi din Nisporeni pot merge la școala: Doar șapte mergeau la ore

Proiectul a urmărit schimbarea situației din sat, populat de romi. Anul trecut, doar șapte copii mergeau la ore, scrie Unimedia

„Mie foarte mult îmi place la școală. Aș spune și altora să vină la școală, să învețe, ca să știe carte”, spune Renata Caracuian, elevă în clasa a 8-a.

În cadrul proiectului, copiii romi din satul Vulcănești, raionul Nisporeni, au beneficiat timp de un an și jumătate de oportunități de învățare care le permit să participe activ la educație.

"Copiii de etnie romă se numără printre cei mai marginalizați și mai excluși din întreaga lume", a declarat Desiree Jongsma, Reprezentantă de Țară UNICEF în Moldova, adăugând că "Republica Moldova nu este o excepție, iar Comitetul ONU pentru Drepturile Copilului îndeamnă Moldova să asigure dreptul la educație obligatorie și gratuită pentru toți copiii, atât la nivel primar cât și secundar."

„Datorită colaborării strânse cu părinții copiilor romi, formarea de noi atitudini și implicare lor activă în asigurarea unei educații de calitate pentru copiii lor, proiectul a fost un succes", a declarat Ion Babici, președintele Centrului de Resurse pentru Tineret Dacia.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării