1056
1
Confuzie la nivel înalt privind licența duty-free din Transnistria
1056
1

Autorităţile susţin că au retras licenţa pentru activitatea magazinelor duty-free de pe teritoriul regiunii transnistrene eliberată companiei Altai SRL din oraşul Camenca.

Extrasele din registrul public electronic al actelor permisive din Republica Moldova arată o altă situaţie, transmite Știri.md cu referire la Mold-street.md

Vineri, 19 iulie, am publicat o ştire despre faptul că datele din registrul public electronic al actelor permisive din Republica Moldova arată că Agenţia Servicii Publice (ASP) nu i-a retras încă firmei Altai SRL licența pentru activitatea de duty-free.

Licenţă retrasă ca urmare a sesizării din partea SIS

În aceeaşi zi, am fost sesizați de Direcţia comunicare și protocol a Guvernul Republicii Moldova privind faptul că informaţia nu ar fi corectă şi că licenţa companiei Altai SRL pentru activitatea de duty-free, a fost retrasă încă pe 16 iulie 2019, de către ASP. Totodată ne-a fost remisă şi decizia ASP privind retragerea licenţei.

Documentul arată că decizia a fost emisă după două sesizări din partea Serviciului de Informaţii şi Securitate: din 5 iulie şi din 16 iulie 2019 şi ca urmare a constatării "nerespectării condițiilor de licențiere", рrеvаzutе în art. 951 alin. 5 din Codul Vamal - "Mărfurile admise spre vînzare în magazinele duty-free pot fi comercializate numai în cantităţi destinate uzului personal. Mărfurile pot fi comercializate numai în ambalaje şi în cantităţi uzuale pentru comerţul cu amănuntul".

În consecinţă Agenția Servicii Publice a decis pe 16 iulie, de a "retrage licența seria А MMII nr.057270 din 20.06.2017, eliberată SRL "АЛТАЙ" pentru genul "activitatea magaziпelor duty-frее". 

Totodată ASP a obligat SRL "АЛТАЙ" ca "în decurs de 10 zile luсrătоаrе de lа data adoptării" deciziei, să dерună lа Agenția Servicii Publice licența retrasă.

Firma mai are o altă licenţă?!

Am verificat iarăşi registrul public electronic al actelor permisive din Republica Moldova, care arată că într-adevăr liсеnța пr.057270 din 20.06.2017 are statutul "retragere".

Pe de altă, parte acelaşi registru arată că SRL "АЛТАЙ" poate activa în continuare pentru că mai are valabil un alt act permisiv, emis de ASP pe 11 iunie 2019 şi care este valabil din 20 iunie şi până pe 20 decembrie 2019.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter