main logo
608

Compania Zernoff, supusă analizelor. Rezultatele investigării aerului

Compania Zernoff publică rezultatele analizelor de laborator după ce Agenția Națională de Sănătate Publică a investigat aerul din uzină.

Compania Zernoff, supusă analizelor. Rezultatele investigării aerului

Administrația companiei spune că, totodată a apelat la serviciile laboratoarelor din alte țări care vor testa independent și neutru starea aerului și a apei, transmite Știri.md cu referire la Agora.

Măsurile au fost întreprinse după ce Apă-Canal a invocat că uzina ar fi cauzat mirosului neplăcut din Chișinău.

Componența aerului a fost investigată de Agenția Națională de Sănătate Publică. Directorul de producție al Uzine Zernoffi, Dementii Smocvin, a oferit o discifrare a termenilor din document.

„Analiza aerului a fost făcută pentru a identifica conținutul a 6 componente. În coloana cu numărul 13 sunt descrise aceste componente. În coloana cu numărul 14 sunt reflectate cantitatea de concentrație a acestor componente în aerul analizat. În coloana sub numărul 15 sunt prezentate limitele maxime acceptate a acestor componente în aer”, explică compania.

Rezultatele analizelor arată că:

  • Nivelul Amoniacului în aer este de 4,2 unităț, în timp ce limita de concentrație permisă este de 20 unități.
  • Monoxidul de carbon –  3,8 unități, limita maximal acceptată este de 20 unități.
  • Dioxid de azot -  0,051 unități, limita maximal acceptată este de 2,0 unități.
  • Hidrogen sulfurat -  se conține 0,16, limita de concentrație permisă constituind 10,0 unități în aer.
  • Alcool etilic -  36,2 unități, limita maximal acceptată este de 2000 unități în aerul analizat. 
  • Pulberi PM  -  a fost depistată o cencentrație de 0,1, limita de concentrație permisă constituie 6 unități. 

Totodată, compania a comandat analize și investigații care sunt făcute de companii internaționale ca Nalco, din România, care a luat probe pentru analiza apelor și SGS, oficiul din Spania, care va preleva analize de aer.

Măsurile au fost întreprinse după ce compania Apă-Canal a invocat că mirosul neplăcut din Chișinău, înregistrat în ultima perioadă, este cauzat de către unii agenții economici, specificând că defectarea instalațiilor de tratare de la Chișinău ar putea fi legată de deșeurile lichide provenite din producția de etanol a uzinei Zernoff. 

Acum două zile, uzina Zernoff a venit cu o dezmințire, afirmând că din octombrie 2016, uzina a trecut la un ciclu de producție închis, care a exclus complet trimiterea fracției lichide către stațiile de tratare, iar noua tehnologie a eliminat posibilitatea tehnică de a arunca orice deșeuri în râu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării