main logo
541

Comisia economie avizează amânarea cu un an a eliberării facturii electronice

Comisia economie, buget și finanțe a Parlamentului a avizat pozitiv amânarea cu un an, până la 1 iulie 2020, a termenului din care agenții economici vor fi obligați să elibereze factură fiscală în format electronic la efectuarea livrării impozabile în cadrul achizițiilor publice.

Comisia economie avizează amânarea eliberării facturii electroniceFoto: Ipn.md

Deputatul Igor Munteanu, președinte al comisiei, a spus în cadrul ședinței din 10 iulie că agenții economici nu sunt pregătiți să prezinte facturile fiscale în format electronic, iar intrarea în vigoare a legii la 1 iulie 2019, cum era stabilit, ar putea aduce daune mari bugetului național, transmite Știri.md cu referire la IPN

În aceeași ședință, comisia a dat aviz negativ unui proiect de lege care se referă la implementarea conceptului de „soluție individuală fiscală”. 

„Acest mecanism a fost deja implementat în Codul Fiscal prin introducerea altor acte normative, așa că această inițiativă legislativă este deja consumată”, a spus Igor Munteanu. Proiectul de lege a fost înaintat de Adrian Candu și fusese aprobat în prima lectură de Parlament.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării