main logo
883

Cine e tânăra din Moldova care e proprietara unui centru de fitness din Iaşi

După ce timp de patru ani a avut grijă ca femeile de la Chișinău să aibă corpuri de invidiat, o moldoveancă s-a mutat la Iași, unde a dat start unei afaceri „sănătoase”.

Rada Baltag a inaugurat un centru de fitness unde, de un an, vin să-și sculpteze siluetele zeci de românce. A investit ultimii bani ai familiei, iar acum lucrează din greu și cu multă pasiune pentru a-și extinde afacerea, transmite Ştiri.md cu referire la TV8.

De mică, Rada a practicat înotul și atletica ușoară, iar la 16 ani a înțeles că vrea și poate să ajute femeile să obțină un corp tonifiat. La scurt timp, a devenit instructoare într-o sală de sport din Chișinău. După patru ani, a plecat la Iași, unde a continuat să activeze în calitate de antrenor de fitness.

„S-au întâmplat niște evenimente, care m-au pus în fața acestei decizii. Ori alegeam să fac ca să pornesc pe propriile picioare sau să abandonez totul și să mă întorc”, Rada Baltag, proprietara club de fitness din Iași.

După mai mulți ani de muncă, compromisuri și eșecuri, moldoveanca de 28 de ani a reușit să-și deschidă o afacere în domeniul sportului, la Iași.

„Am mizat totul. Am mizat toți banii familiei mele și ajutorul a venit din altă parte din care nu mă așteptam, căreia îi sunt foarte recunoscătoare. Uneori râd cu cât am reușit să pornesc la drum”, Rada Baltag, proprietara unui club e fitness din Iași

Antrenează, zilnic, peste 20 de femei. Pentru un abonament de 8 antrenamente, clientele achită 150 roni, echivalentul a 600 de lei moldovenești. În sala sa de sport, tânăra a ales să facă antrenamente în grupuri mici.

„Îmi permite să fiu atentă la fiecare, să o pot corecta, să o pot ghida. Chiar dacă este o oră de grup, chiar și accesoriile pe care le folosesc le individualizăm”, Rada Baltag, proprietara unui club de fitness din Iași

Deocamdată, în clubul său sunt angajate doar câteva persoane. Chiar dacă este proprietara clubului de fitness, Rada muncește cot la cot alături de cealaltă instructoare.

„Multe doamne au venit pe recomandare. Am ajuns să fim ca un club închis, știi. Lumea se recomandă, unii pe ceilalți. Dar, mă simt bine așa”, Rada Baltag, proprietara unui club de fitness din Iași

Antrenoarea crede că o femeie arată minunat, chiar dacă nu are parametrii clasici: 90-60-90.

„Noi avem structura noastră, pe care putem să o facem foarte bună. Aceasta este unica regulă după care mă conduc și o recomand. Am schimbat anumite lucruri de care mi-am dat seama că pot și îmbunătățesc anumite aspecte în partea de modelare”, Rada Baltag, proprietara unui club de fitness din Iași.

În timp ce conduce o afacere, tânără moldoveancă studiază și la Facultatea de Nutriție și Dietetică din cadrul Universității de Medicină din Iași. Peste un an, va fi nutriționist dietetician cu acte în regulă. Chiar dacă e plină de idei acum, Rada se concentrează acum pe reinvestirea profiturilor de sute de euro în extinderea afacerii.

„Ca în orice afacere, sunt perioade când acumulezi și sunt perioade când mai dai din casă. Un vis de-al meu este să pot crea un loc în care să creez un serviciu complet, unde să ofer sfaturi legate de nutriție și antrenamentele pe care le avem”, Rada Baltag, proprietara unui club de fitness din Iași.

Tânăra nu exclude posibilitatea de a reveni în Moldova pentru a ajuta oamenii de aici să devină mai sănătoși, datorită unei alimentații corecte.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării