main logo
413

Cetățenii continuă să aibă cea mai mare încredere în biserică, mai puțin în politicieni și jurnaliști

Moldovenii cred cel mai mult în biserică. Acest lucru îl demonstrează rezultatele studiului sociologic „Vox Populi- noiembrie- decembrie: anul 2017 în opinia cetățenilor Republicii Moldova” realizat de către Asociația Sociologilor și Demografilor.

Moldovenii cred mai mult în biserică și mai puțin în politicieniCetățenii cred mai mult în biserică, mai puțin în politicieni

În urma realizării sondajelor s-a arătat că biserica s-a plasat pe primul loc la categoria „Foarte multă încredere” cu un procentaj de 25,5 la sută. Aceasta a fost urmată de președintele Igor Dodon, în care au încredere 16,6 la sută din cetățeni, potrivit Realitatea.md.

7,6% din moldoveni au declarat că cred în jurnaliști și instituțiile media, iar 4,9%, în organizațiile neguvernamentale. 

Pe poziții mai joase au fost poziționate organizațiile internaționale cu sediul în Republica Moldova, armata, poliția, sistemul bancar, sindicate, justiție, Guvern, Comisia Electorală Centrală, Parlamentul și cu un procentaj mai mic. 

De menționat că partidelor politice din țară nu le-a reușit să capete încrederea cetățenilor Republicii Moldova, acestea fiind plasate pe ultima poziție cu un procentaj minim de 0,4%. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării