main logo
624

Sfatul lui Ceban: Fără evenimente festive și Moș Crăciun de sărbători

''Situaţia epidemiologică prin COVID-19 în Chişinău este alarmantă''.

Sfatul lui Ceban: Fără evenimente festive și Moș Crăciun de sărbători

Despre aceasta a anunțat în această dimineață primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, transmite Știri.md.

''Peste 59 mii cazuri de coronavirus din totalul de 141.355, sunt înregistrate în Chişinău. 

În creştere sunt şi cazurile grave de coronavirus.

Astăzi, toate paturile din secţiile de terapie intensivă din spitalele municipale strategice – sunt ocupate, cu toate că, actualmente spitalele din capitală sunt dotate cu medicamente şi echipamente de protecţie pentru tratarea bolnavilor cu coronavirus.

În context, vin cu un apel către populaţie de a fi responsabilă, vigilentă şi să nu ignore măsurile de protecţie împotriva COVID-19.

Să respectăm măsurile de precauţie prin purtarea corectă a măştii de protecţie, evitarea locurile aglomerate şi spălarea sau dezinfectarea cât mai des a mâinilor – nu sunt lucruri complicate, dar sigure. 

Amintesc, conform ultimei hotărâri a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică mun. Chișinău, se interzice desfășurarea evenimentelor festive cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou în toate unitățile de alimentare publice, precum și la locul de serviciu.

De asemenea, atenționăm populația să fie vigilenţi şi să nu apeleze la serviciile ”Moș Crăciun și Alba ca Zăpada la domiciliu”. Totodată, pentru a evita posibilele traumatisme, se recomandă utilizarea cu maximă prudență a articolelor pirotehnice'', a spus Ceban.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării