main logo
776

Ceban, despre reacția MECC la monumentul lui Micle: I-am călcat pe coadă

Primarul capitalei, Ion Ceban, sugerează că reacția Ministerului Educației după instalarea monumentului Veronicăi Micle în scuarul din centrul Chișinăului este un răspuns la refuzul Primăriei de a permite construcția unui blocul locativ lângă Circ.

Ceban, despre reacția MECC la monumentul lui Micle: I-am călcat pe coadăFoto: Facebook/ Ion Ceban

„Cât au fost chiloți acolo atârnați de monument, nu a interesat pe nimeni”, a afirmat Ceban, în cadrul emisiunii UNInterviu de la unimedia.info, transmite Știri.md.

„Foarte mult îmi doresc ca Ministerul Culturii să poată să intervină, nu să își dea cu părerea că Micle e bună lângă Eminescu. Micle este foarte bine lângă Eminescu, asta este părerea mea. Cât au fost chiloți acolo, mă scuzați de expresie, atârnați de monument și nu se vedea monumentul, jurnaliștii nu știau, ei credeau că noi am deschis monumentul acesta în scuar, nu a interesat pe nimeni.

Îmi dau eu seama că atunci când Ministerul Culturii critică ceea ce am făcut noi, am eu altă informație de ce s-a făcut acest lucru. I-am călcat pe coadă Consiliului cu Monumente cu construcția de la Circ”, a precizat primarul capitalei.

Primarul Ion Ceban anunță că autoritățile municipale au fost date în judecată, după inaugurarea sculpturii „Veronica Micle”, amplasată în scuarul Mihai Eminescu din Chișinău.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și-a exprimat dezacordul privind edificarea și inaugurarea sculpturii „Veronica Micle”, amplasate în scuarul Mihai Eminescu din capitală, acțiune întreprinsă cu încălcarea normelor legale.

Ion Ceban a venit cu o reacție, îndemnând funcționarii să-și caute de treabă ca și "fraierii" de la Ministerul Economiei, care până astăzi nu au rezolvat problema asfaltului. „Căutați-vă de treabă, vă rog, și vă rog să contribuiți măcar cu ceva la educație, la cercetare, la cultură”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării