main logo
3039

CC nu se poate pronunța privind legalitatea alegerilor prezidențiale

Curtea Constituţională (CC) a declarat că nu poate recunoaşte rezultatele alegerilor prezidenţiale până la finalizarea tuturor litigiilor legate de acest proces electoral.

CC nu se poate pronunța privind legalitatea alegerilor prezidențialeFoto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, acest lucru a fost afirmat într-un comunicat de presă al CC, publicat miercuri, transmite Știri.md.

Mesajul CC a apărut în a zecea zi după ce raportul Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind rezultatele alegerilor a fost înaintat instanţei.

CC face trimitere la articolul 122 din Codul electoral, potrivit căruia "în termen de 10 zile de la primirea actelor de la CEC, dar nu mai devreme de soluţionarea definitivă de către instanţele de judecată a contestaţiilor depuse conform procedurilor stabilite de legislaţie, Curtea Constituţională confirmă sau infirmă legalitatea alegerilor".

"Având în vedere faptul că instanţele de judecată nu au soluţionat în mod definitiv toate contestaţiile în materie electorală, Curtea nu se poate pronunţa, deocamdată, cu privire la legalitatea alegerilor. 

Pentru a afla data pronunţării, vă rugăm să urmăriţi site-ul Curţii Constituţionale", se arată în declaraţia CC.

Al doilea tur al alegerilor prezidenţiale a avut loc pe 15 noiembrie. 

Victorie a obţinut candidata Partidului "Acţiune şi Solidaritate", Maia Sandu, acumulând 57,27% din voturi împotriva 42,28% obţinute de preşedintele în funcţie Igor Dodon. 

Mandatul lui Dodon expiră în data de 23 decembrie. Inaugurarea noului preşedinte este programată pentru 24 decembrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării