main logo
1594

Cazul Yasmina: Părinții fetiței ucise au ajuns în Parlamentul din Israel

Părinții micuței Yasmin au participat la o ședință specială în Parlamentul din Israel unde au povestit despre tragedia care i s-a întâmplat copilului lor.

Cazul Yasmina: Părinții fetiței ucise au ajuns în Parlamentul din Israel

Acești au subliniat cât de importante sunt măsurile de securitate în grădinițe și de ce este necesar ca în fiecare instituție preșcolară să existe camere de supraveghere, transmite Știri.md.

"Vă mulțumesc din suflet tuturor celor care sunteți aici. Știu că acum nu mai putem face nimic să întoarcem copilul nostru, dar vreau ca de alți copii să se aibă grijă prin intermediul camerelor de supraveghere, deoarece știu că în această țară legea obligă părinții ca la vârsta de 3 luni copii să fie duși la grădiniță, pentru că mama trebuie să se întoarcă la muncă.

Dar copilul este foarte mic și nu poate povesti acasă ceea ce i se întâmplă la grădiniță. Vrea ca părinții, mamele să meargă să protesteze. Aș vrea ca toată lumea să fie împreună pentru a schimba legea în această țară, pentru că știu că aici copiii sunt cei mai importanți. Am stat doar doi ani aici și am înțeles acest lucru. Vreau din tot sufletul meu să schimb ceva. Dăruiți dragoste copiilor și aveți grijă de ei, pentru că ei sunt micuți și nu pot vorbi", a declarat Dorina Vintea la ședința specială care a avut loc în Parlamentul din Israel, scrie Elena Robu pe blogul său.

"În Israel sunt atât de multe comentarii care îi apreciază curajul Dorinei Vintea și o susțin. Aici lumea știe să se susțină, au luat tragedia Dorinei, ca și cum ar fi în familia lor", a povestit moldoveanca stabilită în Israel Carolina Răileanu-Damian, care urmărește cum multă durere acest caz, ca de altfel zeci de mii de moldoveni împrăștiați în întreaga lume.

Amintim că, o fetiță de un an și două luni, născută într-o familie de moldoveni, a murit la grădiniță după ce dădaca a izbit-o violent de salteaua de pe podea, iar apoi s-a culcat peste ea și un alt copil. Poliția bănuiește că micuța a murit asfixiată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării