main logo
688

Câte locuri de studii oferă universitățile din România basarabenilor

În anul universitar 2019-2020 instituțiile de învățământ superior și preuniversitar de stat din România organizează concursul de admitere a românilor de pretutindeni, inclusiv a cetățenilor R. Moldova, la studii liceale, universitare de licență/masterat/doctorat.

Câte locuri de studii oferă universitățile din România basarabenilor

Fiecare universitate decide câte locuri sunt oferite studenților basarabeni și specialitățile acordate, iar informațiile pot fi accesate pe site-urile oficiale ale instituțiilor de învățământ, transmite Știri.md cu referire la Unica.md.

Candidații vor putea opta pentru orice domeniu de studiu și orice instituție de învățământ superior de stat din România sau, în cazul candidaților din Republica Moldova, în cadrul extensiunilor deschise de universitățile românești la Chișinău, Cahul și Bălți;

Pentru siguranța încadrării în termenul de depunere stabilit de instituțiile de învățământ superior, este recomandată transmiterea în exclusivitate a dosarelor de candidatura la universități, pentru a nu genera întârzieri de preluare/prelucrare a acestora, în cazul în care vor fi transmise pe alte canale.

Informații suplimentare privind admiterea în universitățile din România pot fi obținute accesând link-urile fiecărei instituții de învățământ superior.

Vezi metodologia de admitere și locurile oferite în învățământul preuniversitar și superior accesând link-ul Ministerului Educaței Naționale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării