main logo
937

Căi Ferate Moldova: Accent pe transportul marfar și tarife mai mici

Conducerea Căi Ferate Moldova vrea să eficientizeze activitatea întreprinderii și să mărească veniturile. Pentru asta, administrația are de gând, în primul rând, să modernizeze trenurile.

Căi Ferate Moldova: Accent pe transportul marfar și tarife mai miciCăi Ferate Moldova: Accent pe transportul marfar și tarife mi mici

Vor fi reparate peste opt sute din cele 3.500 de vagoane. Reparaţia unei unităţi costă 30.000 de lei, transmite Știri.md, cu referire la Publika.md

Compania vrea să pună accent mai mare pe transportul marfar și să micșoreze tarifele. Sunt preconizate şi optimizări în rândul angajaților.

Totodată, 15 gări în care fluxul de pasageri este mic vor fi închise, pentru că asta generează pierderi de peste 10 milioane de lei anual. Toate propunerile fac parte dintr-un plan de acțiuni privind eficientizarea cheltuielilor, prezentat de CFM Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Datoria totală a companiei Căi Ferate ajunge la 370 de milioane de lei, iar în jur de o sută de milioane sunt restanțe la salarii. Totuși, șeful CFM, Anatol Topală, spune că venituri sunt în creștere. În 2017, încasările au crescut cu 13 la sută, iar pentru acest an e prognozată o majorare de 30 la sută. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării