main logo
275

BNM: Oferta netă de valută a depășit în luna august cererea netă

Gradul de acoperire a cererii nete de valută prin oferta netă de valută a fost de 106,8 la sută, în luna august, comparativ cu 96,3 la sută în luna precedentă, potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei (BNM).

BNM: Oferta netă de valută a depășit în luna august cererea netăFoto: Știri.md

Oferta de la persoanele fizice a depășit cererea ca urmare a creșterii ofertei nete de valută cu 20 milioane de dolari SUA față de luna precedentă, pe fondul unei descreșteri nesemnificative a cererii nete de valută din partea agenților economici cu circa două milioane de dolari SUA, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

În aceste condiții, BNM a intervenit prin procurări nete de valută în sumă de 9,8 milioane de dolari SUA.

Potrivit BNM, în luna august 2019, leul moldovenesc s-a apreciat, în valori medii, cu 0,1% în raport cu dolarul SUA, până la 17,7395 USD/MDL comparativ cu 17,7628 în luna iulie. În structura ofertei nete de valută de la persoanele fizice, ponderea majoritară i-a revenit în continuare monedei unice europene (76,6%).

Datele actualizate ale BNM mai arată că oferta netă de valută de la persoanele fizice s-a cifrat în ianuarie-august acest an la 1435,8 milioane de dolari, în timp ce cererea netă a fost de 1340,0 milioane de dolari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării