main logo
488

Bălți: Pe terenurile de joacă este turnat material antiderapant în loc de nisip

Caz strigător la cer. Copiii din mai multe blocuri din Bălți sunt nevoiți să se joace pe terenuri unde în loc de nisip curat a fost turnat material antiderapant.

Bălți: Pe terenurile de joacă este material antiderapant în loc de nisipBălți: Pe terenurile de joacă este material antiderapant în loc de nisip

Din această cauză, unii părinți le interzic micuţilor să se mai joace în nisipul care este în două cu sare, transmite Știri.md cu referire la Publika.md

"Dacă într-adevăr este aşa, atunci e trist".

"Încă așa murdărie ca aici la noi eu încă nu am văzut nici la o nisipieră. Nu știu cum e în altă parte, dar aici e tare murdar".

"Eu vreau ca aici să fie o groapă cu nisip normală, ca să putem face castele și să ne jucăm în nisip".

Subiectul a fost discutat la şedinţei primăriei. Autorităţile locale susţin că acest caz a fost înregistrat doar pe strada Lesecico, dar ei vor verifica şi alte terenuri de joacă din oraş. Cert este că nimeni nu cunoaşte cine este autorul acestei idei proaste.

"Lada este uzată, iar în ea este nisip cu sare. Vă dați seama ce se poate întâmpla dacă acest nisip nimerește în ochii copiilor. Înțeleg că nu voi ați făcut acest lucru. Poate că altcineva a venit cu o asemenea inițiativă", a spus Nicolai Grigorişin, primarul municipiului Bălți.

Direcția locativ-comunală din Bălți a promis că va evacua materialul antiderapant, însă nu a precizat când.

Specialiștii de la Agenția pentru Sănătate Publică Bălți urmează să verifice dacă nisipul cu sare prezintă pericol pentru sănătatea copiilor.

De asemenea, unii părinți din oraş se plâng că în multe curți terenurile de joacă nu sunt amenajate corespunzător. În unele cazuri, oamenii sunt nevoiți, de exemplu, să cumpere nisip din bani proprii.

"Lada cu nisip s-a stricat, scândurile din care e confecționată au putrezit. Nimeni nu a fost să o repare".

În orașul Bălți sunt aproximativ 800 de terenuri de joacă. Doar șase dintre acestea vor fi renovate în acest an.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării