main logo
487

Bălți: 100 de copii, muşcaţi de maidanezi în acest an. Autoritățile nu fac nimic

Maidanezii continuă să bântuie pe străzile din Bălţi şi să sperie oamenii. Asta deşi autorităţile locale promiteau că vor deschide, la începutul anului, un azil pentru aceste animale.

Bălți: 100 de copii, muşcaţi de maidanezi în acest anBălți: 100 de copii, muşcaţi de maidanezi în acest an. Autoritățile nu fac nimic

Între timp, cel puţin 270 de localnici, dintre care 100 de copii au fost muşcaţi de câini de la începutul anului, iar 630 de oameni au fost vaccinaţi contra rabiei, transmite Știri.md cu referire la Publika.md

Această minoră a tras o sperietură zdravănă când a fost doborâtă de mai mulți câini, în timp ce se întorcea de la școală. 

"S-a întâmplat primăvara. Câinii se odihneau acolo. Nu i-am observat și am mers pe lângă ei. Au sărit la mine și m-au doborât."

Patrupezii îşi fac apariţia şi pe terenurile de joacă. Copilul de patru ani a acestei femei a fost şi el victimă a maidanezilor furioşi.

"Copilul meu a urcat pe tobogan, iar când a alunecat în jos, câinii s-au năpustit asupra lui. Eram alături și i-am alungat. Copilul s-a speriat, stătea nemișcat."

Nici această femeia nu a scăpat de colții câinilor.

"Peste mine a sărit un câine mare. De frică, mi-am pierdut vocea. Noi vrem să fie luate măsuri pentru că sunt mulţi copii în curtea blocului și este periculos."

Locuitorii din Bălţi sunt deranjați de faptul că patrupezii se plimbă nestingherit în locurile publice și pot ataca în orice moment. Oamenii s-au săturat de promisiunile autorităţilor care de ani buni nu rezolvă problema.

"Copiii nu au posibilitate să se joace, ei se ascund sub mașini copilul aleargă și de acolo iese și după copil și copilul răcnește, se sperie. Trebuie ceva de făcut că e plin teritoriul de câini."

"Este plin orașul de pisici şi maidanezi. Nimeni nu ia măsuri. În primul rând, ei stau chiar pe terenurile unde se joacă copiii."

Drept soluţie, autorităţile locale au decis să construiască un azil temporar, care trebuia să fie demult gata.

"La ce etapă se află construcția azilului temporar?

– Putem zice că la etapa inițială.

– Etapa inițială era acum două săptămâni.

- În cât timp vor fi gata lucrările de construcție a azilului temporar pentru câini?

– Nu mai puțin de două săptămânii.

– Peste două săptămâni îmi raportați că totul e gata", a spus Nicolai Grişorişin, primar de Bălți

Încă în primăvara anului trecut, fostul primar, Renato Usatâi promitea că va construi un azil pentru maidanezi la periferia oraşului, dar proiectul aşa şi nu a fost realizat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării