main logo
405

Au pornit în marș pietonal de la Cahul spre Chișinău. Mai mulți tineri manifestă împotriva rezultatelor alegerilor

Un grup de tineri s-au pornit astăzi într-un marș pietonal din orașul Cahul spre Chișinău în semn de protest împotriva rezultatelor alegerilor parlamentare din 24 februarie.

Mai mulți tineri au pornit în marș pietonal de la Cahul spre Chișinău

Tinerii fac parte din Mișcarea de Eliberare Națională și își propun să parcurgă 160 de kilometri pe jos „în semn de protest față de modul de desfășurare a alegerilor și față de tendința unor partide politice de a neglija votul cetățenesc”, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Tinerii consideră că, de jure, aceste alegeri „au finalizat mandatul unui Parlament al rușinii, în care șantajul, migrația și coruperea deputaților a stat la baza menținerii unui regim anti-popular, pe parcursul ultimilor 3 ani, iar de facto, acest scrutin, urmărind ultimile evoluții de pe scena politică, tinde să reconfirme mandatul legislativ al precedentului Parlament, păstrând aceleași instrumente de control asupra instituțiilor statului și asupra unor deputați”.

„Noi considerăm că a venit timpul să lăsăm culorile și simpatiile politice în spate și să ne unim într-un singur scop: salvarea Republicii Moldova de oligarhie și dictatură.

Tinerii vor merge pe jos prin toate localitățile raionului Cahul, aferente traseului național, vor trece prin raioanele Cantemir, Leova, Hâncești, Ialoveni. Marșul se va încheia cu o acțiune de protest „contra unui Parlament nereprezentativ și ilegal”.

Reprezentanții Mișcării îndeamnă deputații aleși pe listele blocului ACUM să le susțină acțiunea. 

„Prin această acțiune, prin acest efort și dacă doriți, sacrificiu, deloc ușor, vom încerca să sensibilizăm opinia publică cu privire la frauda electorală comisă, să generăm o stare de mobilizare națională și să reanimăm mișcarea protestatară, energia căreia a fost irosită ineficient pe parcursul ultimilor ani”, spun tinerii.

Tinerii cer anularea sistemului electoral mixt de vot și revenirea la sistemul proporțional, demisia incorpore a Comisiei Electorale Centrale, renunțarea la orice tentativă de investire a unui Guvern nereprezentativ din punct de vedere politic, excluderea oricărui tip de guvern interimar, încetarea oricăror tentative de corupere, șantajare și racolare a deputaților, stoparea imediată a aresturilor politice și încetarea folosirii justiției pe post de „bâtă politică”, publicarea imediată a raportului Kroll 2 și anularea necondiționată de către actualul Parlament a legii care pune frauda bancară pe umerii cetățenilor Republicii Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării