main logo
531

Au aflat rezultatele. Listele cu cei admişi la Universitatea de Medicină şi Farmacie, afișate

Lacrimi de bucurie şi dezamăgire la Universitatea de Medicină şi Farmacie Nicolae Testemiţanu din Capitală. Tinerii care se visează medici au aflat astăzi rezultatele admiterii.

Listele cu cei admişi la Universitatea de Medicină şi Farmacie, afișateListele cu cei admişi la Universitatea de Medicină şi Farmacie, afișate

Unii nu s-au regăsit în listele afişate de instituţie, iar alţii au primit şansa de a obţine o profesie nobilă, transmite Știri.md cu referire la Prime.md

Maria Popa tocmai a aflat că a fost înmatriculată la Facultatea de Stomatologie, în baza unui contract de studii. În fiecare an, va plăti 32 de mii de lei.

"Până acum, tot această treaptă am învăţat, tot medicină. Colegiul de Medicină şi la altceva nu mă pricep. Cred că asta este menirea", a spus studenta Maria Popa. 

Tânăra spune că, după absolvirea facultății, va rămâne în ţară.

"Aici este greu, dar este acasă", a zis studenta Maria Popa. 

Şi alţi candidaţi admişi la medicină au trăit emoţii de nedescris.

Şi unii părinţi nu şi-au putut stăpâni emoţiile, când au văzut numele copiilor săi în lista celor admişi. 

Femeia din imagini spune că fiica ei a obţinut un loc bugetar la Facultatea de Medicină Generală, având media de studii 9.3.

Această tânără nu a fost admisă la medicină, dar spune că nu este dezamăgită.  

În acest an, cele mai multe locuri bugetare au fost oferite la Facultatea de Medicină. Câte 15 locuri finanţate au obţinut candidaţii la facultăţile Optometrie şi Asistenţă medicală generală. La Medicină preventivă au fost acordate 12 locuri bugetare.

În bază contractelor de studii, la Facultatea de Stomatologie au fost înmatriculaţi 125 de candidaţi. La facultatea de Farmacie s-au înscris 116 tineri, iar la Medicină - 97. Cei care s-au regăsit în listele studenţilor admişi trebuie să depună actele în original până în data de doi august.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării