main logo
368

Artiști din 11 țări vor participa la Festivalul A ruginit frunza din vii

Peste 20 de formații corale cu un număr de peste 600 de interpreți din R. Moldova, Bulgaria, Letonia, Italia, Macedonia, Polonia, România, Rusia, Spania, Ucraina și Ungaria vor evolua în cadrul celei de-a XI-a ediții a Festivalului Internațional de Muzică Corală ”A ruginit frunza din vii”.

Artiști din 11 țări vor participa la Festivalul A ruginit frunza din vii

Festivalul se va desfășura la Chișinău în perioada 18-21 octombrie, informează Știri.md cu referire la Moldpres.md.

În cadrul unei conferințe de presă de astăzi, preşedintele Asociaţiei Muzical-Corale din R. Moldova, Elena Marian, unul dintre organizatorii Festivalului, a menţionat că acesta are drept scop promovarea artei muzicale corale pe plan naţional şi internaţional. 

Potrivit sursei citate, în competiţie vor evolua patru categorii de formaţii: coruri de copii, de tineret, mixte și coruri de cameră, care vor fi apreciate de către un juriu internațional în frunte cu Valentina Bolduratu, conform unui barem de 30 de puncte.

Potrivit sursei citate, deschiderea oficială a Festivalului va avea loc mâine, 18 octombrie, începând cu ora 18.00, la Teatrul de Revistă ”Ginta Latină”, iar concursul propriu-zis – vineri, 19  octombrie, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală. 

Sâmbătă, participanții la concurs vor participa la un concert de muzică națională la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici”, pe 21 octombrie – la concerte de muzică sacră în bisericile din preajma Chișinăului și tot în acea zi, la ora 18.00 - la Sala cu Orgă, la Gala Laureaților Festivalului.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Muzical-Corală în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Fundaţia Est-Europeană prin intermediul fondurilor oferite de Guvernul Suediei şi Ministerul Afacerilor Externe al Suediei, Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, Primăria Municipiului Chișinău, Mitropolia Moldovei şi alte instituţii.

Prima ediţie a Festivalului-Concurs Internaţional de Muzică Corală „A ruginit frunza din vii” a avut loc în anul 2007.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării