main logo
539

Aproximativ 9.000 de cupluri din Moldova au divorţat anul trecut

Aproape 20 de mii de cupluri din Moldova şi-au jurat credinţă veşnică, pe parcursul anului trecut.

Aproximativ 9.000 de cupluri din Moldova au divorţat anul trecutAproximativ 9.000 de cupluri din Moldova au divorţat, anul trecut

Pe de altă parte, în jur de nouă mi de familii s-au destrămat, în aceeaşi perioadă. Principalul motiv care duce la divorţ este infidelitatea, însă uneori cuplurile se despart din motive de-a dreptul banale, spun reprezentanţii Stării Civile, scrie publika.md.

"Se invocă din partea bărbaților că nu este gospodină sau singură soţia indică că trăieşte cu altul. Soțiile în general invocă motivul că soțul nu a dat dovadă de bărbăție pe parcursul vieței de familie. Nu s-au împăcat cu banii și cu părinții la căsătorie, la celebrarea ceremoniei", a spus directorul adjunct al Serviciului Stare Civilă, Diana Tacu.

Deşi impresia generală este că femeile sunt mai afectate de divorţ, psihologii sunt de cu totul altă părere.

"Suferă ambii parteneri, însă mai mult, suferă bărbații de pe urma unei despărțiri. O femeie în schimb, renunță la o relație atunci când încearcă orice șansă, orice îndoială o verifică și tocmai atunci pleacă", a spus psihologul Irina Novac.

Şi chiar dacă pentru moldoveni, contractele matrimoniale par o chestiune ciudată, avocaţii spun că cele mai multe probleme apar atunci când cuplurile care divorţează încearcă să împartă averea.

"La aceste contracte de cele mai multe ori apelează persoanele mai înavuțite. Părerea mea personală este benefică, fiindcă se zice că căsătoria se face în ceruri, dar divorțul e pe pământ din păcate. De aceea este bine să prevedem, să anticipăm toate", a spus avocatul Vitalie Iordache.

Datele Serviciului Stării Civile arată că, de regulă, bărbații decid să-şi întemeieze o familie pe la vârsta de 28 de ani, iar femeile la 26. 

În acelaşi timp, durata medie a unei căsnicii este de până la șase ani. De obicei, vârsta bărbaţilor care aleg să divorţeze este de 32 de ani, iar a femeilor - 30.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării