main logo
489

Aproape o mie de oameni, sancționați pentru că aruncă gunoiul pe jos

Amenzile nu-i sperie pe locuitorii Capitalei care s-au obişnuit să arunce gunoiul în stradă.

Aproape o mie de oameni, sancționați pentru că aruncă gunoiul pe josAproape o mie de oameni, sancționați pentru că aruncă gunoiul pe jos

O spun poliţiştii care, doar de la începutul acestui an, au sancţionat aproape o mie de oameni. Deşi amenzile ajung până la 1.800 lei, unii locuitori ai oraşului continuă să arunce deşeurile la nimereală, scrie prime.md.

Mai mult, nici cetăţenii care sunt martori la aceste acţiuni nu sunt obişnuiţi să sesizeze oamenii legii, pentru a lupta cumva împotriva fenomenului.

În această curte de pe strada Lech Kaczynski din Capitală gunoiul pare să fie la el acasă. Deşi locatarii spun că sunt indignaţi de mizeria din jur, ei recunosc că nu s-au adresat niciodată la poliţie cu această problemă.

Potrivit datelor poliţiei, de la începutul anului, 974 de oameni au fost amendaţi pentru aruncarea gunoiului în locuri neautorizate. Mărimea sancţiunilor variază între 900 şi 1.800 de lei. 

"Cetățenii se apropie la cel mai apropiat sector de poliție sau la inspectoratul de poliție pentru a depune o plângere. Să fie fixat și printr-o fotografie ce demonstrează că vecinii nu și-au onorat obligațiunile pentru a aduce gunoiul la locurile special amenajate. După care polițistul de sector merge la fața locului și întocmește proces cotravențional", a spus ofiţerul de presă, DP Chişinău, Natalia Stati.

Îi pot sancţiona pe cei care nu respectă curăţenia în locurile publice şi autorităţile locale, dar şi inspectorii ecologici. Ultimii au aplicat de la începutul anului 99 de amenzi şi au adus în bugetul de stat 100 de mii de lei. 

Datele statistice arată că în ţară există în jur de 2.500 de locuri neautorizate în care sunt depozitate deşeuri. Specialiştii cred, însă, că numărul acestora ar fi, de fapt, mult mai mare. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării